Power pass για επιχειρήσεις: Πότε θα δοθεί;

Έρχονται χρήματα για όσους έκαναν αίτηση για την επιδότηση ρεύματος

Η πλατφόρμα άνοιξε και επιδοτούσε το 60% της αύξησης για όλους τους λογαριασμούς ρεύματος που έχουν χρεωθεί τα νοικοκυριά, και έχουν εκδοθεί από τον Δεκέμβριο του 2021 έως τον Μάιο του 2022.

Το θέμα είναι πότε θα δοθεί power pass για επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νέα μέτρα στήριξης για την ενέργεια, νοικοκυριών και επιχειρήσεων, για τον Ιούλιο θα ανακοινωθούν.

Θα υπάρξουν επιδοτήσεις για την ενέργεια που θα δοθούν τον μήνα Ιούλιο σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Θα πάρουν χρήματα χωρίς αίτηση για το επίδομα ρεύματος για τις αναλώσεις πάνω από τις 300 κιλοβατώρες που ήταν εκτός επιδότησης μέχρι πρότινος, για την πρώτη κατοικία.
Θα πάρουν χρήματα χωρίς αίτηση για το επίδομα ρεύματος για τις αναλώσεις πάνω από τις 300 κιλοβατώρες που ήταν εκτός επιδότησης μέχρι πρότινος, για την πρώτη κατοικία. πηγή φωτογραφίας: pexels.com

Όσον αφορά τους οικιακούς καταναλωτές, τα χρήματα αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως και τις 15 Ιουλίου εφόσον κλείσει η πλατφόρμα. Σε περίπτωση που δοθεί παράταση στις αιτήσεις, η πληρωμή δεν θα πάει πιο πίσω.

Ανακεφαλαιώνοντας, μέχρι τις 15 Ιουλίου θα έχουν καταβληθεί τα ποσά που θα προκύψουν από το Power Pass για τις αποζημιώσεις από τις επιπλέον χρεώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα έως και τα 600 ευρώ.

Παράλληλα υπάρχει ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες παρεμβάσεις από τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια.