Σεισμός Χαλκίδα: Αναστάτωση τα ξημερώματα

Που έκανε σεισμό στην Εύβοια;

Σεισμός τώρα: Διπλή ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,1 και 3,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αυτόματη λύση του EMSC), σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (23/2), στις 04:23 και στις 02:25 κοντά στη Χαλκίδα.

Το εστιακό βάθος των δύο σεισμών υπολογίζεται στα 10 χλμ. και στα 12,9 χλμ. Το ακριβές επίκεντρο των σεισμών εντοπίζεται στα 5 χλμ. και στα 6 χλμ. βόρεια- βορειοδυτικά της Χαλκίδας, σύμφωνα με το EMSC.

Το ακριβές επίκεντρο των δονήσεων εντοπίζεται στα 5 χλμ. και στα 6 χλμ. βόρεια- βορειοδυτικά της Χαλκίδας, σύμφωνα με το EMSC.

Ο χάρτης με το επίκεντρο του πρώτου σεισμού
Πηγή: gein.noa

Συμβουλές για τον σεισμό

Όταν αισθανθείτε σεισμό, μπείτε αμέσως κάτω από ένα γραφείο ή ένα πολύ γερό τραπέζι. Σταθείτε μακριά από παράθυρα, βιβλιοθήκες, μεγάλους καθρέπτες και άλλα βαριά αντικείμενα που μπορούν να πέσουν.

Προσέχετε τους σοβάδες και τα διάφορα αντικείμενα της οροφής (γύψινες διακοσμήσεις κ.α). Παραμείνετε καλυμμένοι μέχρι να σταματήσει η δόνηση.

Εάν το έπιπλο που σας προστατεύει, μετακινηθεί, προσπαθήστε να το ακολουθήσετε. Στη συνέχεια, θα βρείτε ορισμένες επιπρόσθετες συμβουλές σε περίπτωση που βρεθείτε σε συγκεκριμένους χώρους.

Εάν βρίσκεστε σε ψηλό κτίριο και κοντά σας δεν υπάρχει γραφείο η τραπέζι, κινηθείτε προς τον εσωτερικό τοίχο και προστατέψτε το κεφάλι σας με τα χέρια. Μη χρησιμοποιήσετε ανελκυστήρα. Μην εκπλαγείτε εάν ο συναγερμός τεθεί σε λειτουργία.