Πότε ξεκινούν οι εγγραφές στα δημόσια ΙΕΚ 2022-2023;

Ξεκινά σε λίγες μέρες η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τα δημόσια ΙΕΚ

Δεν υπάρχουν κάποια ΙΕΚ σε Εύβοια ενώ το πιο κοντινό είναι στην Αττική. Είναι τα νέα ΙΕΚ που δημιουργήθηκαν φέτος και δικαίωμα αίτησης έχουν και όσοι έκαναν παράλληλο μηχανογραφικό και δεν κατάφεραν να περάσουν σε κάποιο ΙΕΚ.

Θα έχουν έτσι την ευκαιρία να κάνουν αίτηση και εφόσον γίνει δεκτή στην συνέχεια να κάνουν την εγγραφή τους στα δημόσια ΙΕΚ όπως διαβάζουμε στο newse.gr.

Οι εγγραφές στα δημόσια ΙΕΚ θα αφορούν στην κάλυψη 914 θέσεων στα οκτώ δημόσια ΙΕΚ Τουρισμού σε Ανάβυσσο Αττικής, Περαία Θεσσαλονίκης, Ηράκλειο Κρήτης, Κέρκυρα, Ρόδο, Άργος, Γαλαξίδι και Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται για τις ειδικότητες όπως στέλεχος μονάδων φιλοξενίας, τεχνικό μαγειρικής τέχνης – αρχιμάγειρα (chef), τεχνικό αρτοποιό – ζαχαροπλαστικής, στέλεχος διοίκησης και οικονομίας στον τομέα του τουρισμού.

Παράλληλα θα μπορούν να κάνουν εγγραφή σε δημόσια ΙΕΚ που θα έχουν δύο νέες πειραματικές ειδικότητες κατάρτισης στο ΙΕΚ Θεσσαλονίκης για στελέχη επιχειρήσεων φιλοξενίας, με εξειδίκευση στον τομέα διοίκησης δωματίων και για στελέχη ταξιδιωτικών και τουριστικών επιχειρήσεων.

Δημόσια ΙΕΚ εγγραφές 2022-2023
Δημόσια ΙΕΚ εγγραφές 2022-2023

Μπορούν να κάνουν αίτ όσοι έχουν απολυτήριο γενικού, τεχνικού ή επαγγελματικού λυκείου, ανεξαρτήτως ηλικίας. Δικαίωμα συμμετοχής διατηρούν και οι υποψήφιοι που συμπλήρωσαν παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο, αλλά δεν πέτυχαν την εισαγωγή τους σε τμήμα ΙΕΚ.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω του ειδικού συνδέσμου στην ιστοσελίδα www.mintour.edu.gr, έως και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022.