Πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα voucher για δωρεάν βιβλία ΟΑΕΔ – ΔΥΠΑ;

Αφού τελείωσαν οι αιτήσεις για δωρεάν βιβλία από την ΔΥΠΑ ή πρώην ΟΑΕΔ, έρχεται η ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων και αργότερα των οριστικών για την αγορά βιβλίου

Δεν υπάρχει κάποια αναφορά από την ΔΥΠΑ για το πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα. Εμείς βέβαια θα δούμε πότε εκδόθηκαν το προηγούμενο έτος.

Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για δωρεάν βιβλία της ΔΥΠΑ γίνονται έως τις 25 Αυγούστου 2022, τα μεσάνυχτα. Σκοπός του προγράμματος είναι η πνευματική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και η στήριξη των επιχειρήσεων στο χώρο του βιβλίου.

Η αίτηση για δωρεάν βιβλία γίνονταν ηλεκτρονικά. Μάλιστα έπρεπε να γίνει προσεκτικά για την ορθή συμπλήρωση όλων των πεδίων της αιτήσεως, σύμφωνα με τις διαδικτυακές οδηγίες. Σφάλματα κατά τη συμπλήρωση της αίτησης μπορούσαν να οδηγήσουν στον αποκλεισμό του δικαιούχου ή των ωφελούμενων μελών του από το πρόγραμμα ή στη μη ορθή μοριοδότηση του.

Voucher για βιβλία ΟΑΕΔ αποτελέσματα
Voucher για βιβλία ΟΑΕΔ αποτελέσματα

Πέρσι το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ ξεκίνησε από την Τρίτη 19 Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2021. Συνολικά εκδόθηκαν 180.000 επιταγές (voucher) αξίας 20€ η καθεμία, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, με προϋπολογισμό 3.600.000€, ενώ 544 βιβλιοπωλεία και εκδοτικοί οίκοι δήλωσαν συμμετοχή, σημειώνοντας αύξηση κατά 22% συγκριτικά με το προηγούμενο πρόγραμμα.

Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι και άνεργοι οι οποίοι το έτος 2021 συγκέντρωσαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ. Επίσης οι ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
επιδότησης ανεργίας και οι μακροχρόνια άνεργοι.

Πάροχοι του προγράμματος είναι τα βιβλιοπωλεία και οι εκδοτικοί οίκοι οποιασδήποτε νομικής μορφής, που έχουν νόμιμη άδεια λειτουργίας.

Τα νέα της Εύβοιας

Voucher 400 ευρώ: Πώς θα το πάρετε

Πάσχα καθολικών 2023: Πότε πέφτει;

Φύλακες μουσείων: Ποια είναι η προκήρυξη 2023;

Χαλκίδα: Κατέβηκαν στην πυλωτή και τραβούσαν τα μαλλιά τους

Χαλκίδα: Δείτε τι κολυμπούσε στα νερά δίπλα στις καφετέριες

Χαλκίδα: Τραυματίστηκε άντρας που περπατούσε στην παραλία

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις