Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα για τα voucher 8000 ανέργων από ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ;

Είναι ένα επίδομα που θα ανακουφίσει αρκετούς άνεργους

Σε λίγες μέρες βγαίνουν τα αποτελέσματα που θα δώσουν μια οικονομική ανάσα σε 8000 ανέργους.

Στις 27 Ιουλίου άρχισαν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες. Χιλιάδες άτομα θα μπορούν να πάρουν το επίδομα που θα υλοποιήσει η ΔΥΠΑ.

Το πρόγραμμα της κατάρτισης πάνω στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες μέσω Voucher για το επίδομα των έως 1000 ευρώ θα αποτελέσει μία μικρή “ανάσα” για 80000 ανέργους που θα πραγματοποιήσουν κατάρτιση και Πιστοποίηση.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με τους δικαιούχους αμέσως μετά την αίτηση να λαμβάνουν το voucher για να πραγματοποιούν την κατάρτιση δωρεάν, ενώ ταυτόχρονα θα παίρνουν και χρήματα σαν εκπαιδευτικό επίδομα.

Η κατάρτιση θα γίνει στις ψηφιακές και τις πράσινες δεξιότητες. Η κατάρτιση θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως στο 65% και στο 35% δια ζώσης.

Πρόκειται για πρόγραμμα κατάρτισης σε δεξιότητες όπως το ψηφιακό εμπόριο, τα logistics, το ψηφιακό marketing, την ενεργειακή αναβάθμιση εγκαταστάσεων και τη πράσινη επιχειρηματικότητα.

Επίδομα 1000 ευρώ
Επίδομα 1000 ευρώ

Όσοι έχουν πάρει ΚΑΥΑΣ και μπήκαν στο Μητρώο των ωφελουμένων θα πρέπει να διαλέξουν κατάρτιση διάρκειας 200 ωρών ενώ στην συνέχεια θα λάβουν και τα 1000 ευρώ (5 ευρώ μεικτά η ώρα ανά ώρα κατάρτισης).

Τα αποτελέσματα αναμένονται να βγουν μέσα στον Σεπτέμβριο.