Πότε θα γίνει η πληρωμή για το επίδομα μητρότητας Αυγούστου 2022;

Το επίδομα μητρότητας το πληρώνονται όσες γυναίκες εργάζονται και κατά την διάρκεια του τοκετού και μετά δεν έχουν εισόδημα από την εργασία τους

Είναι ένα από τα σημαντικά επιδόματα που δίνουν ανάσα σε πολλά νοικοκυριά. Θα πρέπει να κάνουν ηλεκτρονική αίτηση για να πάρουν την επιδότηση. Δικαιούχες είναι εργαζόμενες γυναίκες του ιδιωτικού τομέα. Βέβαια για να πάρουν το συγκεκριμένο επίδομα θα πρέπει να έχουν 200 ημέρες ασφάλισης τα δύο τελευταία έτη πριν από τον τοκετό. Όταν θα κάνουν την αίτηση για το επίδομα μητρότητας του ΕΦΚΑ, θα πρέπει να μην εργάζονται εξάλλου και αυτός είναι ο λόγος του επιδόματος, να πάρουν τα χρήματα κατά την περίοδο που απέχουν από την εργασία.

Η πληρωμή θα έχει διάρκεια 17 εβδομάδες. Το μόνο που έχουν να κάνουν οι ασφαλισμένες είναι να δηλώσουν το διάστημα που απουσιάζουν από την εργασία τους λόγω μητρότητας για να τους χορηγηθούν το επίδομα κυοφορίας και λοχείας. Είναι ένα σημαντικό επίδομα που δίνεται από τον πρώην ΟΑΕΔ και εύκολα μπορεί να γίνει η αίτηση για το επίδομα μητρότητας.

Επίδομα μητρότητας: Πότε θα γίνει η επόμενη πληρωμή;
Επίδομα μητρότητας: Πότε θα γίνει η επόμενη πληρωμή; Photo by J W on Unsplash

Θα πρέπει να ξέρετε ότι η διαδικασία για το επίδομα μητρότητας θα ολοκληρωθεί μόνο και εφόσον ο εργοδότης επιβεβαιώσει ηλεκτρονικά πως δεν εργαστήκαν κατά τη διάρκεια της μητρότητας δηλαδή της κυοφορίας και λοχείας.

Το επίδομα μητρότητας πληρώνεται την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ αλλά και τηλεφωνικά στην Γραμμή Εξυπηρέτησης του ΕΦΚΑ – τηλέφωνο 1555- που προσφέρει άμεση, έγκυρη και φιλική εξυπηρέτηση στους πολίτες, οι οποίοι θα μπορούν να καλούν χωρίς χρέωση, 24 ώρες το 24ώρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.