Πότε πετάμε τις μάσκες;

Οι μάσκες αποτελούν ισχυρό ανάχωμα απέναντι στον ιό και εν όψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου, έρχεται η ώρα που θα φύγουν από τη ζωή μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάργηση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους αναμένονταν να ισχύσει από την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου, αλλά από ότι φαίνεται πηγαίνει πίσω.

Η άρση των μέτρων αν θα γίνει, θα αφορά μόνο τους εμβολιασμένους πολίτες. Οι περιορισμοί που ισχύουν σήμερα για τους ανεμβολίαστους θα συνεχίσουν.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είστε με τις μάσκες που θα φτιάξετε μόνοι σας, καθώς θα πρέπει να έχουν παραπάνω από μια στρώσεις και να πλένονται κάθε μέρα.

Πότε πετάμε τις μάσκες;
Photo by Anshu A on Unsplash

Για να καταλάβετε ότι η μάσκα προστατεύει αποτελεσματικά, κρατήστε ένα αναμμένο κερί ή σπίρτο σε απόσταση περίπου 15 εκατοστών από το πρόσωπο σας και προσπαθήστε να το σβήσετε φορώντας τη μάσκα. Εάν το σβήσετε, τότε θα πρέπει να αναβαθμίσετε τη μάσκα σας, καθώς κρίνεται αναποτελεσματική.

Άλλο ένα έγκυρο τεστ είναι να κρατήσετε τη μάσκα σας στο φως. Εάν μπορείτε να δείτε εύκολα μέσα από τη μάσκα, τότε σημαίνει ότι δεν είναι αρκετά παχιά και δε θα καταφέρει να εμποδίσει τα σταγονίδια της αναπνοής.

Τα νέα της Εύβοιας

https://newse.gr/kleista-scholeia-avrio-deftera-poia-einai/

Κλειστά σχολεία αύριο Δευτέρα: Ποια είναι;

Αλυσίδες χιονιού: Πότε υπάρχει πρόστιμο;

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Πέφτει χιόνι στην Εύβοια – Που χιονίζει;

Δείτε τι απίστευτο χιόνι είχε πέσει πριν λίγα χρόνια στην Στενή!

Κακοκαιρία Βαρβάρα: Το τρομακτικό σημάδι στον ουρανό της Χαλκίδας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι θα γίνει στο The Voice of Greece;

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις