Πότε κόβει η ΔΕΗ το ρεύμα στα σπίτια;

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας δίνει περιθώριο για απλήρωτους λογαριασμούς μέχρι να διακοπεί η ηλεκτροδότηση από τη ΔΕΗ.

Δεν υπάρχει κάποιο χρηματικό ποσό που ενεργοποιεί τις εντολές διακοπών ρεύματος. Η Ρυθμιστική αρχή ενέργειας προτείνει στην περίπτωση που δεν πληρωθεί η δεύτερη κατά σειρά προθεσμία εξόφλησης λογαριασμού ρεύματος, τότε ο προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να δώσει στο Διαχειριστή εντολή για την απενεργοποίηση του μετρητή φορτίου λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Τότε κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ.

Advertisement

Έτσι, ο πελάτης θα επισημαίνεται με κόκκινη ένδειξη στο σύστημα και αυτόματα και δεν θα μπορεί να αλλάξει προμηθευτή.

Αν ο πελάτης εξοφλήσει όλο το ποσό της οφειλής ή αν την διακανονίσει, τότε ο προμηθευτής οφείλει να προχωρήσει στην απενεργοποίηση της εντολής διακοπής του φορτίου και αλλάζει χρώμα η ένδειξη στον πελάτη.

Γίνεται πράσινη και τότε αποκτά και το δικαίωμα να αλλάξει πάροχο ρεύματος.

Αν ο προμηθευτής δεν ενεργοποιήσει την εντολή διακοπής του μετρητή για ληξιπρόθεσμες οφειλές, και ο πελάτης αλλάξει εταιρία ρεύματος τότε ο παλιός προμηθευτής δεν μπορεί να κόψει το ρεύμα.

Εύβοια ειδήσεις σήμερα

Άφωνοι με το θηρίο στη θάλασσα της Χαλκίδας

Ξεχάστε τα πλοία! Στην Εύβοια η παραλία – διαμάντι που ανταγωνίζεται τις Κυκλάδες

Ποιος ο φόβος για την παλιά γέφυρα της Χαλκίδας;


Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.