Πότε καταργούνται οι μάσκες;

Οι μάσκες αποτελούν ισχυρό ανάχωμα απέναντι στον ιό και εν όψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου, έρχεται η ώρα να φύγουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάργηση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους αναμένονταν να ισχύσει από την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου, αλλά πήγε πίσω και έτσι φεύγει το Σάββατο 5 Μαρτίου 2022.

Οι ειδικοί συνεδρίασαν και ενώ όλοι περίμεναν ότι καταργούνται οι μα΄σκες σε εξωτερικούς χώρους μετά την Καθαρά Δευτέρα, έκαναν την έκπληξη και το μέτρο θα αρθεί από το Σάββατο 05/03.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είστε με τις μάσκες που θα φτιάξετε μόνοι σας, καθώς θα πρέπει να έχουν παραπάνω από μια στρώσεις και να πλένονται κάθε μέρα.

Πότε πετάμε τις μάσκες;
Photo by Anshu A on Unsplash

Για να καταλάβετε ότι η μάσκα προστατεύει αποτελεσματικά, κρατήστε ένα αναμμένο κερί ή σπίρτο σε απόσταση περίπου 15 εκατοστών από το πρόσωπο σας και προσπαθήστε να το σβήσετε φορώντας τη μάσκα. Εάν το σβήσετε, τότε θα πρέπει να αναβαθμίσετε τη μάσκα σας, καθώς κρίνεται αναποτελεσματική.

Άλλο ένα έγκυρο τεστ είναι να κρατήσετε τη μάσκα σας στο φως. Εάν μπορείτε να δείτε εύκολα μέσα από τη μάσκα, τότε σημαίνει ότι δεν είναι αρκετά παχιά και δε θα καταφέρει να εμποδίσει τα σταγονίδια της αναπνοής.