Πότε ξεκινά η αίτηση για το εποχικό επίδομα (βοήθημα) 2022;

Δείτε από πότε έχει αρχίσει η αίτηση και πότε θα γίνει η πληρωμή για το εποχικό επίδομα αλλά και ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι

Στις 12 Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε η ηλεκτρονική αίτηση για το εποχικό επίδομα, ενώ λόγω της διπλής αύξησης του κατώτατου μισθού από 1.1.2022 και από 1η Μαΐου 2022, το ποσό του ειδικού εποχικού επιδόματος αναμένεται να είναι αυξημένο έως και 98 ευρώ.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά

Η υποβολή των αιτήσεων για το εποχικό επίδομα γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου gov.gr, με τους κωδικούς TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/eidiko-epokhiko-boethema-oaed.

Συγκεκριμένα, η διαδρομή για το εποχικό βοήθημα είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Ειδικό εποχικό βοήθημα ΟΑΕΔ.

Από την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για εποχικό βοήθημα χωρίς είσοδο στο gov.gr και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, τα γνωστά σε όλους ΚΕΠ.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων του εποχικού επιδόματος λήγει την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, στις 14:00.

Εποχικό επίδομα 2022  αίτηση
Εποχικό επίδομα 2022

Εποχικό επίδομα: Ποιοι είναι δικαιούχοι;

Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι ασφαλισμένοι στον e-ΕΦΚΑ που ασκούν ένα από τα παρακάτω επαγγέλματα: οικοδόμου, λατόμου, ασβεστοποιού, κεραμοποιού, πλινθοποιού, αγγειοπλάστη, δασεργάτη, ρητινοσυλλέκτη, καπνεργάτη, μουσικού-μέλους του οικείου επαγγελματικού σωματείου, υποδηματεργάτη, μισθωτού ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστή εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών, γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιού, τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης, χειριστή και βοηθού χειριστή κινηματογράφου, ελεγκτή κινηματογράφου και θεάτρου, ταμία κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτού τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου, σμυριδεργάτη, το επάγγελμα του ταξιθέτου θεάτρου-κινηματογράφου, του χορευτή-μέλους των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων, καθώς και του τεχνικού απασχολούμενου σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις-μέλους των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων.

Τα χρήματα του εποχικού βοηθήματος κυμαίνονται από 557,38 ευρώ έως 1.114,75 ευρώ και καταβάλλονται εφάπαξ στο τρίμηνο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου κάθε έτους.