Πότε και πόσα θα πάρουν οι Ευβοιώτες από το επίδομα βενζίνης;

Το επίδομα βενζίνης έρχεται και πολλοί Ευβοιώτες θα το πάρουν

Ρωτάνε αρκετοί γιατί έχει αργήσει. Το θέμα είναι ότι έχει ξεκινήσει η πίστωση του αλλά χρονοτριβεί η διαδικασία μέχρι να εκδοθεί η άϋλη κάρτα.

Πάντως, μετά από μία εβδομάδα και κάτι μέρες από την ώρα που έγιναν οι πρώτες αιτήσεις για το Fuel Pass 2 φαίνεται πως σήμερα και αύριο, μεγάλος όγκος των δικαιούχων θα δει τα χρήματά του στην τράπεζα ή την ψηφιακή κάρτα.

Χρήματα και στους λογαριασμούς τους και στην άυλη ψηφιακή κάρτα θα δουν και σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχοι του Fuel Pass 2 μετά την έγκριση της αίτησης τους τα προηγούμενα 24ωρα.

Έως χθες, είχαν εγκριθεί και αποσταλεί στις τράπεζες για πληρωμή 333.010 αιτήσεις δικαιούχων, για το ποσό των 23.867.235 ευρώ. Εξ αυτών, οι 221.377 αιτήσεις αφορούν καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, στους οποίους έχει ήδη καταβληθεί το ποσό των 14.811.345 ευρώ. Με τη μορφή της άυλης χρεωστικής κάρτας, έως και εχθές, είχαν αποσταλεί στις τράπεζες 111.633 εγκρίσεις συνολικού ύψους 9.055.890 ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σήμερα θα γίνει η πληρωμή των υπολοίπων δικαιούχων του Fuel Pass 2.

Πότε μπαίνουν τα λεφτά για την βενζίνη
Πότε μπαίνουν τα λεφτά για την βενζίνη

Μέχρι στιγμής, έχουν πάρει χρήματα το 25% των δικαιούχων ενώ οι περισσότεροι που έκαναν αίτηση για το επίδομα βενζίνης, επέλεξαν η πληρωμή τους να γίνει με κατάθεση στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Όσοι δικαιούχοι επιλέξουν να πάρουν τα χρήματα σε άυλη ψηφιακή κάρτα αντί του τραπεζικού τους λογαριασμού θα λάβουν επιπλέον 15 ευρώ.

H άυλη ψηφιακή κάρτα του fuel pass, χρησιμοποιείται σε POS σε όλα τα πρατήρια καυσίμων της χώρας, όπως οποιαδήποτε ανάλογη κάρτα, μέχρι 31/10/2022.

Η άυλη ψηφιακή κάρτα Fuel Pass ΙΙ δεν υποστηρίζει ανάληψη του ποσού ή συναλλαγές σε εμπόρους του εξωτερικού.

Αντίθετα, το ποσό κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό χρησιμοποιείται μέσω συνδεδεμένων χρεωστικών καρτών με τον λογαριασμό ή μέσω ανάληψης σε μετρητά.

Διαβάστε στο newse.gr, πότε μπάινουν τα λεφτά για την βενζίνη.