Πότε αρχίζει η αίτηση για το food market pass;

Επίδομα food pass είσοδος gov gr: Ποιοι δικαιούχοι θα κάνουν αίτηση και πότε;
Επίδομα food market pass είσοδος gov gr: Ποιοι δικαιούχοι θα κάνουν αίτηση και πότε; Γράφει ο Γιώργος Κουτσελίνης

Ένα νέο επίδομα κατά της ακρίβειας που θα δώσει από 22 έως 100 ευρώ το μήνα. Food market pass, από τον ερχόμενο Φεβρουάριο και για 6 μήνες δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά, ως ενίσχυση για την αγορά τροφίμων και βασικών αγαθών.

Τελικά σε ποιους θα δοθεί το food market pass και ποια θα είναι τα κριτήρια; Από ότι ακούγεται και το Ε9 θα κρίνει το γεγονός αν θα δοθεί ή όχι το βοήθημα στις οικογένειες. Για το voucher food market pass θα λαμβάνεται υπόψη η οικογενειακή κατάσταση του καθένα που θα κάνει αίτηση.

Είναι μια πολιτική που εφαρμόστηκε και στα προηγούμενα επιδόματα όπως και την επιταγή ακρίβειας. Δικαιούχοι για αίτηση στο food market pass μέσω gov.gr, είναι νοικοκυριά όπου το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημά τους ανέρχεται έως 16.000 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό και 24.000 ευρώ για τους έγγαμους.Προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ το επίδομα, για κάθε τέκνο ή φιλοξενούμενο μέλος του νοικοκυριού. Το περιουσιακό όριο ανέρχεται σε 250.000 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό και 400.000 ευρώ για τους έγγαμους.

Πολλοί ρωτούν για το πως θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το επίδομα και που θα ερφαρμόζεται το food market pass. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αφορά τρόφιμα. Ακούγεται ότι θα δικαιούνται μόνο από το καλάθι του νοικοκυριού, χωρίς να είναι βέβαιο. Τον Φεβρουάριο αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία για food market pass για τα καθημερινά ψώνια σε σουπερμάρκετ, φούρνους, κρεοπωλεία κ.α. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η διαδικασία θα είναι εφάμιλλη του fuel pass, ενώ και το market pass θα δοθεί με την μορφή ηλεκτρονικής κάρτας ή θα πιστωθεί σε λογαριασμούς τράπεζας για όσους δεν διαθέτουν smartphone.

Επίδομα food pass είσοδος gov gr: Ποιοι δικαιούχοι θα κάνουν αίτηση και πότε;

Το χρήματα food pass θα είναι για 6 μήνες και αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες του newse να είναι τα παρακάτω εφόσον κάνουν αίτηση στο gov gr. Από τον Φεβρουάριο 2023 θα κάνουν είσοδο στην ανάλογη πλατφόρμα που θα βρουν στο gov gr.

Μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 22 ευρώ το μήνα (σ.σ. Συνολικά στο 6μηνο 132 ευρώ).
Ζευγάρι χωρίς παιδιά: 32 ευρώ το μήνα (σ.σ. Συνολικά στο 6μηνο 192 ευρώ).
Ζευγάρι με ένα παιδί: 42 ευρώ το μήνα (σ.σ. Συνολικά στο 6μηνο 252 ευρώ).
Ζευγάρι με δύο παιδιά: 52 ευρώ το μήνα (σ.σ. Συνολικά στο 6μηνο 312 ευρώ).
Τρίτεκνη οικογένεια: 62 ευρώ το μήνα (σ.σ. Συνολικά στο 6μηνο 372 ευρώ).
Πολύτεκνη οικογένεια με 4 παιδιά: 72 ευρώ το μήνα (σ.σ.Συνολικά στο 6μηνο 432 ευρώ).