Πότε έρχεται η πανσέληνος Σεπτεμβρίου 2022;

Πανσέληνος: Είναι μια καταπληκτική στιγμή που την χαιρόμαστε κάθε μήνα και θα χαρούμε ακόμα περισσότερο την πανσέληνο Σεπτεμβρίου

Και ο Σεπτέμβρης έχει ωραίο φεγγάρι. Κάθε μήνα έχουμε και μία πανσέληνο.

Στις 10 Σεπτεμβρίου έρχεται η πανσέληνος Σεπτεμβρίου 2022 . Πανσέληνος ονομάζεται η σεληνιακή φάση κατά την οποία η σελήνη, ο μοναδικός δορυφόρος της Γης, φαίνεται “πασιφαής”.

Αυτό σημαίνει ότι ολόκληρο το στραμμένο προς την Γη ημισφαίριό της φαίνεται ως ένας πλήρης φωτεινός κυκλικός δίσκος στον ουρανό.

Η φράση «Μπλε Σελήνη» χαρακτηρίζει την ύπαρξη δύο πανσελήνων σ' ένα μήνα, με τη δεύτερη να ονομάζεται «Μπλε». Ένα τέτοιο φαινόμενο, αν και ασυνήθιστο, δεν είναι ιδιαίτερα σπάνιο.
Η πανσέληνος αποκαλείται στην κοινή γλώσσα ή στη λογοτεχνία και ολόγιομο φεγγάρι.

Στη φάση της Πανσελήνου η Σελήνη διέρχεται κατά το μεσονύκτιο από τον μεσημβρινό του τόπου που παρατηρείται, δηλαδή 12 ώρες ακριβώς μετά τη διάβαση του Ήλιου από τον ίδιο μεσημβρινό.

Συνεπώς την ώρα που ανατέλλει η Πανσέληνος δύει ο Ήλιος. Η πανσέληνος αποκαλείται στην κοινή γλώσσα ή στη λογοτεχνία και ολόγιομο φεγγάρι.

Η Πανσέληνος Σεπτεμβρίου 2022, ή αλλιώς η “Πανσέληνος του θερισμού”, θα φωτίσει τον ουρανό, χαρίζοντας μοναδικές εικόνες.

Το “Φεγγάρι του Καλαμποκιού” θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους περιπατητές και τους ρομαντικούς, με τις κάμερες και τα φλας να παίρνουν φωτιά για να απαθανατίσουν το μαγικό θέαμα στον ουρανό.