Πότε είναι η Μεγάλη Εβδομάδα 2022;

Πότε είναι το Πάσχα 2022. Μια γιορτή που βρίσκει ενωμένη την οικογένεια με τις παραδόσεις μας.

Το Πάσχα είναι μια κινητή γιορτή, που κάθε χρόνο γιορτάζεται την Κυριακή μετά την πρώτη ανοιξιάτικη πανσέληνο, δηλαδή την πανσέληνο που σχηματίζεται μετά την εαρινή ισημερία, που λαμβάνει χώρα στις 21 Μαρτίου.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες για την Μεγάλη Εβδομάδα:

Μεγάλη Δευτέρα, 18 Απριλίου
Μεγάλη Τρίτη, 19 Απριλίου
Μεγάλη Τετάρτη, 20 Απριλίου
Μεγάλη Πέμπτη, 21 Απριλίου
Μεγάλη Παρασκευή, 22 Απριλίου
Μεγάλο Σάββατο, 23 Απριλίου
Κυριακή του Πάσχα, 24 Απριλίου
Δευτέρα του Πάσχα, 25 Απριλίου

Με τη γιορτή αυτή της Ανάστασης του Ιησού ξαναγεννιέται η φύση και η ίδια η ζωή. Μετά την νηστεία έρχεται το παραδοσιακό πλέον σούβλισμα του αρνιού.

Αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα έθιμα για την Κυριακή του Πάσχα σε όλην την Ελλάδα.

Αφού θα πάρουμε το δώρο Πάσχα με χαρά θα το ξοδέψουμε στον οβελία. Να ξέρετε όμως ότι σύμφωνα με το εορταστικό ωράριο Πάσχα 2022, τα μαγαζιά θα είναι κλειστά την Κυριακή.

Το έθιμο προέρχεται από το εβραϊκό Πάσχα και το έθιμο του θυσιαζόμενου αμνού με το αίμα των οποίων έβαφαν τις πόρτες τους κατ’ αναπαράσταση της νύχτας της εξόδου από την Αίγυπτο.

Οι πιστοί μοιράζονται το αρνί του Πάσχα που συμβολίζει τον Χριστό, o οποίος θυσιάστηκε για μας.

Πότε πέφτει το Πάσχα Καθολικών 2022;

Ημερομηνία Πάσχα 2022: Πότε είναι το Πάσχα – Πότε «πέφτει» το καθολικό (πηγή: unplash)

Είναι γνωστό ότι το Πάσχα των καθολικών δεν συμπίπτει με αυτό των ορθοδόξων. Το καθολικό Πάσχα γιορτάζεται πολλές ημέρες νωρίτερα σε σχέση με το ορθόδοξο Πάσχα.

H Ορθόδοξη Εκκλησία υπολογίζει το Πάσχα την πρώτη Κυριακή μετά την πρώτη Ιουλιανή πανσέληνο.

Με λίγα λόγια το Ορθόδοξο Πάσχα στην Ελλάδα γιορτάζεται με το νέο ημερολόγιο τουλάχιστον 14 ημέρες αργότερα από την πραγματική εαρινή ισημερία της 21ης Μαρτίου.

Φέτος το 2022, το καθολικό Πάσχα θα γιορταστεί την Κυριακή 17 Απριλίου 2022. Αγαπημένη γιορτή και των μαθητών μας μιας και το Πάσχα τα σχολεία είναι κλειστά.

Πότε έχουμε Πάσχα φέτος;

Η Κυριακή του Πάσχα 2022 θα γιορταστεί την Κυριακή 24 Απριλίου 2022 για τους ορθόδοξους.

Κυριακή Πάσχα 2022: Τι συμβολίζει το αρνί;

Επίσης ο αμνός συμβολίζει τον Χριστό, διότι ο Ιωάννης ο Βαπτιστής είχε παρομοιάσει τον Ιησού με τον αμνό θεού που θα πάρει στις πλάτες του τις αμαρτίες του κόσμου.

Τα αρνιά και τα κατσίκια αποτελούν εύκολη λήψη κρέατος αφού υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα. Αρνί, κατσίκι και κοκορέτσι έχουν την τιμητική τους την Κυριακή του Πάσχα.