Πότε δηλώνουμε τα σελφ τεστ;

Με πόσα self test αυτή την εβδομάδα θα πρέπει να πηγαίνουν στα σχολεία οι μαθητές;

Τα self test μειώνονται και θα δείτε παρακάτω τι πρέπει να κάνουν οι μαθητές στα σχολεία.

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα πρέπει να έχουν πάρει τα τρία δωρεάν αυτοδιαγνωστικά self test από τα φαρμακεία.

Έχοντας στην διάθεση τους σελφ τεστ θα καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών έως και 15 Απριλίου 2022 και την επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών από τις διακοπές του Πάσχα.

Ένα σελφ τεστ θα κάνουν που πρέπει να πραγματοποιείται 24 ώρες πριν προσέλθουν στην τάξη τους οι μαθητές.

Θα πρέπει να γίνει οπωσδήποτε η δήλωση self test στο edupass για να έχουν εικόνα τα σχολεία. Έχει να κάνει με την παιδεία η νέα πλατφόρμα edupass.

Κάθε Τρίτη πρέπει να δείχνουν οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την σχολική κάρτα self test.

Self test: Πρέπει να εκτυπώσουμε τη νέα σχολική κάρτα από το edupass.gov.gr

Edupass gov gr: Εκεί κάνουν τις δηλώσεις τους οι μαθητές δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου και όλων τα βαθμίδων της ανώτατης εκπαίδευσης.

Δείτε από πότε ισχύει το edupass gov gr και πότε θα γίνει η είσοδος για μαθητές.

Από 1η Νοεμβρίου ξεκίνησε η λειτουργία του για μαθητές γυμνασίου, δημοτικού και λυκείου.

Οι γονείς των υπόχρεων εισέρχονται στην πλατφόρμα και δηλώνουν την πρόθεση φυσικής παρουσίας τους στο εκπαιδευτήριο.

Σε περίπτωση που έχουν εμβολιασθεί ή νοσήσει η δήλωση αυτή πρέπει να γίνει μία μόνο φορά. Σε περίπτωση που υπόχρεοι υποβάλλονται σε rapid/PCR ή self test, η δήλωση πρέπει να γίνεται όσες φορές απαιτείται από το εκάστοτε ισχύον πλαίσιο.

Αν ένας μαθητής διαγνωστεί θετικός στην COVID-19, τότε θα μπαίνει σε απομόνωση για πέντε ημέρες τουλάχιστον. Η απομόνωση θα διακόπτεται μετά από 5 ημέρες, εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα, ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο –προεξάρχοντος του πυρετού– υποχωρούν, ή με αρνητικό self test.

Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή υπάρχει θετικό self ή rapid test, τότε η απομόνωση θα παρατείνεται.

Κάθε ποτε πρέπει να δείχνουν οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την σχολική κάρτα self test. MChe Lee – Unsplash

Τηλεκπαίδευση θα γίνεται κατ’ εξαίρεση αν σε ένα σχολικό τμήμα αυτό εντοπιστούν ταυτόχρονα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 σε παραπάνω από τους μισούς (50%+1) μαθητές του.

Αν εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νοσεί, και δεν υπάρχει δυνατότητα από την οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης για άμεση αναπλήρωσή του αλλά προβλέπεται τηλεκπαίδευση από άλλον εκπαιδευτικό.

Τέλος, αν εκπαιδευτικός είναι θετικός, και ενώ βρίσκεται σε απομόνωση, επιθυμεί να κάνει τηλεκπαίδευση, σε προαιρετική βάση.