Πώς θα σταματήσετε να χάνετε τα πράγματα σας

Μήπως χάνετε τα πράγματά σας πιο συχνά από όσο πρέπει; Εδώ που τα λέμε, το ιδανικό θα ήταν να μην τα χάνατε καθόλου. Αλλά αν είναι κάτι που σας συμβαίνει πολλές φορές μέσα σε μερικούς μήνες, τότε σίγουρα γίνεται πολύ εκνευριστικό και, φυσικά, δεν σας εξυπηρετεί και καθόλου. Το να χάνει κανείς το πορτοφόλι ή το κινητό του δεν είναι ευχάριστο. Και ειδικά τα κλειδιά του σπιτιού στα οποία θα αναφερθούμε παρακάτω.

Ας δούμε τι μπορείτε να κάνετε για να σταματήσετε να χάνετε τα πράγματά σας.

  1. Αρχίστε από τα πράγματα που χάνετε πιο συχνά

Αρχίστε να σκέφτεστε λύσεις για τα πράγματα που χάνετε πιο συχνά. Προφανώς υπάρχει κάποιος λόγος που δυσκολεύστε να θυμάστε να τα παίρνετε μαζί ή να θυμάστε πού τα έχετε τοποθετήσει. Μήπως είναι μικρά; Μήπως τα χρησιμοποιείτε πάντα τόσο αυτόματα που κάνετε τη διαδικασία εντελώς ασυναίσθητα; Όπως και να έχει, συγκεντρώστε αυτά τα αντικείμενα και ετοιμαστείτε για το επόμενο.

  • Βρείτε μια συγκεκριμένη θέση για το κάθε τι

Είναι πολύ σημαντικό να βρείτε μια συγκεκριμένη θέση για το κάθε αντικείμενο. Ένα σημείο που θα είναι μόνο για εκείνο ή για λίγα ακόμη αντικείμενα τα οποία είναι εξίσου σημαντικά. Γενικότερα όσο περισσότερα αντικείμενα μπλέκονται μαζί, τόσο πιο εύκολο θα είναι να ξεχάσετε ή να χάσετε κάτι πάλι. Συνεπώς, αποφύγετε την ακαταστασία.

  • Μην αφαιρείτε τα πράγματά σας από τις τσέπες ή την τσάντα σας

Αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό από όλα. Όσο βρίσκεστε έξω από το σπίτι, μην αφαιρείτε τα σημαντικά αντικείμενα που κουβαλάτε από τις τσέπες ή την τσάντα σας. Αν αφήσετε κάτι στο τραπέζι της καφετέριας το πιο πιθανό είναι ότι θα μείνει εκεί όταν θα φύγετε. Ναι, ακόμη και αν πιστεύετε ότι θα το θυμηθείτε επειδή το βλέπετε μπροστά σας.

Σε περίπτωση που χάσετε τα κλειδιά σας…

Το να χάσετε τα κλειδιά σας είναι ίσως το πιο αγχωτικό πράγμα που μπορεί να σας συμβεί. Είτε βρίσκεστε στην Αθήνα, είτε στη Θεσσαλονίκη, είτε σε οποιοδήποτε άλλο μέρος, όσο ασφαλές και αν πιστεύετε ότι είναι το εκάστοτε μέρος, θα πρέπει οπωσδήποτε να προσέχετε τα κλειδιά του σπιτιού σας. Αν τα χάσετε, το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να μην πανικοβληθείτε.

Αν μένετε στη Θεσσαλονίκη, αναζητήστε κλειδαρά στον Εύοσμο (ο οποίος θα μπορεί να σας εξυπηρετήσει είτε είστε κοντά στο κέντρο είτε στα περίχωρα) προκειμένου να αλλάξετε τις κλειδαριές σας. Αν οι κλειδαριές ήταν παλιές, θα είναι και μια καλή ευκαιρία να τις αναβαθμίσετε. Προσέξτε το εξής: Ο κλειδαράς πρέπει να έχει πιστοποίηση της ΕΛΑΣ!