Πως να ετοιμάστε τις αποσκευές σας για τις καλοκαιρινές διακοπές

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να αφήσετε πίσω σας το άγχος και τις έγνοιες της καθημερινότητας και να απολαύσετε χαλαρωτικές διακοπές.

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να αφήσετε πίσω σας το άγχος και τις έγνοιες της καθημερινότητας και να απολαύσετε χαλαρωτικές διακοπές. Είτε θέλετε να περάσετε το χρόνο σας χαλαρώνοντας στην παραλία είτε εξερευνώντας νέα μέρη, οι καλοκαιρινές διακοπές είναι μια ευκαιρία να γεμίσετε τις μπαταρίες σας και να ξεφύγετε από τα πάντα.

Αλλά πριν μπορέσετε να χαλαρώσετε και να διασκεδάσετε, πρέπει να οργανώσετε πολλά πράγματα. Από την κράτηση πτήσεων και καταλύματος μέχρι τη συσκευασία των αποσκευών σας, υπάρχουν πολλά που πρέπει να συντονίσετε πριν ξεκινήσετε για τα ταξίδια σας.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προετοιμαστείτε για τις διακοπές σας εκ των προτέρων. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για την οργάνωση των αποσκευών σας πριν φύγετε για καλοκαιρινές διακοπές:

Πακετάρετε ελαφριά – Όσο λιγότερα πράγματα έχετε μαζί σας, τόσο το καλύτερο! Σκεφτείτε τι πραγματικά χρειάζεστε για το ταξίδι σας και, στη συνέχεια, πακετάρετε ανάλογα. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα αντικείμενα είναι εύκολα προσβάσιμα, ώστε αν κάτι χαθεί, να μπορείτε να το βρείτε γρήγορα.

 Επιλέξτε ελαφριά υφάσματα, όπως βαμβάκι ή λινό, όταν είναι δυνατόν. Αυτό θα σας βοηθήσει να παραμείνετε δροσεροί, ενώ παράλληλα θα μπορείτε να κινείστε εύκολα χωρίς να αισθάνεστε ότι περιορίζεστε πολύ από τις επιλογές των ρούχων σας.

Αποφύγετε να φοράτε σκούρα χρώματα, αν είναι δυνατόν, επειδή απορροφούν τη θερμότητα πιο εύκολα από ό,τι οι ανοιχτές αποχρώσεις- αυτό σημαίνει ότι θα σας ζεστάνουν πιο γρήγορα από ό,τι θα έκαναν τα ανοιχτά χρώματα σε παρόμοιες καταστάσεις. Τα σκούρα χρώματα τείνουν επίσης να προσελκύουν τα έντομα όπως τα κουνούπια περισσότερο.

Μην παραπακετάρετε – Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για όσους ταξιδεύουν με αεροπλάνο, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες επιτρέπουν μόνο περιορισμένες αποσκευές ανά άτομο και κάθε κιλό μετράει! Προσπαθήστε να μην ξεπερνάτε τα 25 κιλά ανά αποσκευή, καθώς ενδέχεται να υπάρξουν χρεώσεις υπέρβασης αποσκευών σε περίπτωση υπέρβασης του ορίου αυτού (αν και ορισμένες αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν δωρεάν αποσκευές).

Οργανώστε τις αποσκευές σας – Βεβαιωθείτε ότι όλα έχουν τη θέση τους! Το καλύτερο είναι να βάζετε σε κάθε αντικείμενο σαφή ετικέτα με το όνομά σας, ώστε αν χαθεί κάτι, να μπορεί να τακτοποιηθεί ότι είναι δικό σας. Αν χρειαστεί να αφήσετε κάπου τις αποσκευές σας για λίγο χρόνο καλό είναι να έχετε μαζί σας και λουκέτα ασφαλείας ή και κλειδαριές ποδηλάτου.

Ετοιμάστε τουλάχιστον ένα ζευγάρι παπούτσια ή σανδάλια για κάθε δύο ημέρες του ταξιδιού σας (π.χ. δύο ζευγάρια αν θα λείψετε για πέντε ημέρες), καθώς και ένα επιπλέον ζευγάρι σε περίπτωση που συμβεί κάτι σε ένα από αυτά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.