Πώς να αποφασίσετε ποια φορητή γεννήτρια ηλεκτρικής ενέργειας χρειάζεστε;

Πώς προσδιορίζετε ποια είναι η καλύτερη φορητή γεννήτρια για τις ανάγκες σας; Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές για να διαλέξετε γεγονός που μπορεί να κάνει την επιλογή μια πολύ δύσκολη διαδικασία. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να περιορίσουμε τις επιλογές για να κάνουμε την απόφαση σας λίγο πιο εύκολη.

Η πρώτη απόφαση που πρέπει να ληφθεί είναι πόσο μεγάλη θέλετε να είναι η γεννήτρια και τι ανάγκες θέλετε να καλύψετε. Αυτό θα καθοριστεί από τον αριθμό και το μέγεθος των συσκευών που σκοπεύετε να τροφοδοτήσετε με τη γεννήτρια. Η ισχύς που χρησιμοποιείται από τις περισσότερες συσκευές είναι στην πραγματικότητα σημειωμένη σε μια πινακίδα στη μονάδα, έτσι μπορείτε να προσθέσετε όλα τα watt που θα χρειαστείτε και στη συνέχεια να αναζητήσετε την καλύτερη φορητή γεννήτρια για να καλύψετε τις ανάγκες σας.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να βρείτε ποια πηγή καυσίμου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Υπάρχου διαθέσιμες γεννήτριες πετρελαίου, γεννήτριες βενζίνης, ενώ υπάρχουν και γεννήτριες οι οποίες λειτουργούν με προπάνιο. Μια γεννήτρια πετρελαίου είναι πιο βαριά σχέση με τις υπόλοιπες διαθέσιμες επιλογές, οπότε αν το βάρος πρέπει να ληφθεί υπόψη, τότε ίσως το προπάνιο ή η βενζίνη μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή.

Το πετρέλαιο και το προπάνιο είναι σταθερά καύσιμα και δεν αλλοιώνονται στο ρεζερβουάρ καυσίμου της γεννήτριας εάν η μονάδα παραμείνει σε λειτουργία για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ η βενζίνη έχει πολύ μικρότερη διάρκεια αποθήκευσης και εάν αφεθεί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα λειτουργίας στον κινητήρα. Αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά την επιλογή, εάν χρειάζεστε μια γεννήτρια για περιστασιακή χρήση.

Ένας καλός κινητήρας πετρελαίου θα διαρκέσει επίσης πολύ περισσότερο και παρόλο που μπορεί να σας κοστίσει περισσότερο αρχικά, η απόσβεση που θα κάνετε θα αντισταθμίσει πιθανώς το πρόσθετο κόστος κατά τη στιγμή της αγοράς. Αυτές είναι ιδανικές ως γεννήτριες έκτακτης ανάγκης ή εφεδρικές για το σπίτι όταν υπάρχει αστοχία του ηλεκτρικού δικτύου να παρέχουν ηλεκτρική ενέργεια στο σπίτι σας.

Οι φορητές γεννήτριες βενζίνης είναι ιδανικές εάν θέλετε να τροφοδοτήσετε ένα τροχόσπιτο για απολαυσετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές στην φύση, έχοντας ταυτόχρονα όλες τις ανέσεις που θα είχατε στο σπίτι σας χρησιμοποιώντας ηλεκτρικό ρεύμα.

Οι γεννήτριες προπανίου είναι ιδανικές για το RV ή το τροχόσπιτο και τα καύσιμα είναι γενικά πολύ εύκολο να τα προμηθευτείτε ακόμα και όταν είστε μακριά από τις αστικές περιοχές. Συνήθως είναι λίγο μικρότερες και ελαφρύτερες από τις άλλες γεννήτριες.

Το επίπεδο θορύβου που παράγεται  είναι ένα άλλο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε, καθώς ορισμένες γεννήτριες μπορεί να παράγουν πολύ θόρυβο.

Συνοψίζοντας, οι επιλογές που έχετε στην διάθεση σας είναι αρκετές. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό ποιες ανάγκες θέλετε να καλύψετε αγοράζοντας μια γεννήτρια και με βάση αυτές τις ανάγκες θα γνωρίζετε ποια χαρακτηριστικά πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή.