Πως η προώθηση ιστοσελίδων στην Google βοηθάει το site σας

Αν έχετε ιστοσελίδα τότε σίγουρα θα έχετε ακούσει για την προώθηση ιστοσελίδων και τα πολλαπλά οφέλη της. Πολλοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι χωρίς προώθηση μίας ιστοσελίδα είναι στην ουσία σαν να είναι ανύπαρκτη κι έχουν απόλυτο δίκαιο. Μπορεί να ακούγεται σαν υπερβολή αλλά δεν είναι. Χωρίς κάποια προώθηση το site σας θα είναι καταδικασμένο να είναι μία σταγόνα στον άπειρα μεγάλο ωκεανό που λέγεται διαδίκτυο.

Μακράν η πιο αποτελεσματική μορφή προώθησης είναι η προώθηση SEO η οποία έχει σαν βάση τις μηχανές αναζήτησης με ιδιαίτερη έμφαση στη Google η οποία είναι και μακράν η πιο δημοφιλής και γι’ αυτό ονομάζεται από κάποιους και προώθηση στη Google. Ας δούμε τι πρέπει να γνωρίζετε λοιπόν για τις μηχανές αναζήτησης, την προώθηση site και το SEO γενικότερα.

Προώθηση ιστοσελίδας στη Google. Τι είναι;
Όπως είπαμε και πριν, η προώθηση ιστοσελίδων SEO είναι γνωστή και ως προώθηση στη Google. Για να καταλάβετε όμως τι είναι αυτή η προώθηση και πως δουλεύει, θα πρέπει πρώτα να μιλήσουμε για το πώς δουλεύει η Google και όλες οι σύγχρονες μηχανές αναζήτησης. Η Google παρουσιάζει τα αποτελέσματα στις αναζητήσεις της με μία συγκεκριμένη σειρά η οποία και καθορίζει την επισκεψιμότητα ενός site: όσο μεγαλύτερη η κατάταξη του στις σελίδες αποτελεσμάτων, τόσο περισσότεροι θα είναι και οι επισκέπτες του. Η κατάταξη στις σελίδες αποτελεσμάτων γίνεται με βάση τον περίφημο αλγόριθμο της Google. Όσο περισσότερα κριτήρια κατάταξης πληροί μία ιστοσελίδα, τόσο μεγαλύτερη είναι και η κατάταξη της.
Με απλά λόγια λοιπόν, η προώθηση ιστοσελίδων στο Google βασίζεται στη βελτίωση της κατάταξης τους στις σελίδες αποτελεσμάτων για σχετικές αναζητήσεις. Η SEO προώθηση είναι η αρκετά πολύπλοκη διαδικασία η οποία και θα φροντίσει να κάνει το site σας όσο το δυνατόν πιο φιλικό απέναντι τόσο στους χρήστες όσο και στις μηχανές αναζήτησης και ιδιαίτερα στη Google.

Πως θα βοηθήσει την ιστοσελίδα / eshop μου;
Ο λόγος που η SEO προώθηση ιστοσελίδων θεωρείται τόσο αποτελεσματική είναι το γεγονός ότι φέρνει το λεγόμενο organic traffic σε μία ιστοσελίδα. Φέρνει δηλαδή χρήστες οι οποίοι έψαχναν ενεργά για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες του site και κλίκαραν το link «φυσικά» μετά από δική τους αναζήτηση και όχι εξαιτίας κάποιας διαφήμισης, τις οποίες και πολλοί απλά δεν εμπιστεύονται. Το γεγονός ότι ο επισκέπτης φτάνει «μόνος του» στο site σας, αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες να μετατραπεί σε πελάτη.
Ένα άλλο μεγάλο όφελος του SEO είναι το γεγονός ότι τα οφέλη του είναι μόνιμα. Όταν τελειώσει η διαδικασία της βελτιστοποίησης της κατάταξης της ιστοσελίδας σας στα αποτελέσματα της Google θα έχετε ένα site που θα έχει μόνιμα υψηλή κατάταξη σε όλες τις μηχανές αναζήτησης και το οποίο θα είναι και ιδιαίτερα εύχρηστο και γρήγορο. Με άλλα λόγια, το site σας θα γίνει απλά καλύτερο και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το πετύχει κανένας άλλος τρόπος για προώθηση ιστοσελίδας.
Τέλος, η στρατηγική για προώθηση ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης διαμορφώνεται πάντα μετά από προσεκτική μελέτη του ανταγωνισμού. Αυτό σημαίνει ότι το SEO και όποιες άλλες απαραίτητες κινήσεις θα γίνουν με κύριο γνώμονα τους μεγαλύτερους αντιπάλους σας κι έτσι θα έχετε ένα σημαντικό πλεονέκτημα απέναντι τους. Με άλλα λόγια, η προώθηση στο Google είναι ιδιαίτερα σημαντική για επιχειρήσεις σε κλάδους με μεγάλο ανταγωνισμό αφού έχει σαν σκοπό την επικράτηση έναντι των ανταγωνιστών και την «εξουδετέρωση» των στρατηγικών τους.

Πόσο κοστίζει η SEO προώθηση ιστοσελίδων; Ενδεικτικές τιμές!
Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η προώθηση ιστοσελίδων SEO απαιτεί μία σχετικά μεγάλη επένδυση, ωστόσο – όπως σίγουρα έχετε καταλάβει – τα οφέλη της εν λόγω επένδυσης θα είναι τεράστια. Οι επιχειρήσεις SEO χρεώνουν με τον μήνα και το κόστος των πακέτων τους μπορεί να κυμαίνεται από τα 150 με 200 Ευρώ για τις βασικές υπηρεσίες και τα 500+ Ευρώ για πιο ολοκληρωμένες λύσεις. Οι τιμές αυτές είναι απλά ενδεικτικές και καλό θα ήταν να μιλήσετε με κάποια επιχείρηση του κλάδου, ή και περισσότερες, για να σας γίνει μία καλύτερη προσφορά ειδικά για τη περίπτωση σας.