ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Erasmus+

Ολοκληρώθηκε χθες η πρώτη συνάντηση των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών στο πρόγραμμα Erasmus+ “Between the Green & the Blue: an environmental study to assure our future” που οργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία από το Νηπιαγωγείο Πολιτικών και τις εκπαιδευτικούς Σταυρούλα Τσίχλη και Βασιλική Κολούτσου. Τους 20 συνολικά εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από τα σχολεία:

· Kennet Valley Primary School-Reading, Ηνωμένο Βασίλειο

· C.E.I.P. José María del Campo,Seville, Ισπανία

· Gradinita CU Program Prelungit NR 1 Calimanesti Primary School, Ρουμανία

· Emine Türkan İkiz Primary School, Turkey

υποδέχτηκαν την Δευτέρα 1/11/2021 σε ειδική τελετή οι Νηπιαγωγοί με την παρουσία του Δημάρχου Διρφύων-Μεσσαπίων κ. Γιώργου Ψαθά, ο οποίος τους καλωσόρισε, των προέδρων των Σχολικών Επιτροπών Μονάδων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης του Δήμου, της προέδρου της ΔΗ.ΚΑ.ΔΙ.ΜΕ, του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Πολιτικών και άλλων επισήμων. Τους ξένους εκπαιδευτικούς καλωσόρισε διαδικτυακά η Περιφερειακή Δ/ντρια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κ. Ε. Μπενιάτα και οι συντονίστριες Εκπ/κού Έργου κ. Ε. Σπυροπούλου και Σ. Τσαγανού. Η εκδήλωση υποδοχής έκλεισε με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα μέλη του Εκπολιτιστικού, Εξωραϊστικού Συλλόγου Πολιτικών.

Οι δραστηριότητες του προγράμματος διήρκεσαν μία εβδομάδα και περιλάμβαναν σεμινάρια για την Κλιματική Αλλαγή και την Εξατομικευμένη Μάθηση, δημιουργία και ανταλλαγή καλών διδακτικών πρακτικών σχετικά με τα παραπάνω αντικείμενα, επισκέψεις σε μουσεία – Χαλκίδας, Ψαχνών, Ακρόπολης- και σε αρχαιολογικούς χώρους καθώς και ξεναγήσεις στα Πολιτικά, στα Ψαχνά, στην Ν. Αρτάκη και στην Χαλκίδα.

Οι εκδηλώσεις έληξαν με αναδάσωση που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή «Παναγία Περίβλεπτος» των Πολιτικών με την καθοδήγηση και βοήθεια του Δασαρχείου Χαλκίδας.

Στις εκδηλώσεις τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της διασποράς της νόσου Covid-19.

Φωτογραφίες

  1. Το λογότυπο του έργου και του Erasmus

1.Επίσκεψη των φιλοξενούμενων στο Νηπιαγωγείο Πολιτικών

Οι φιλοξενούμενοι εκπ/κοί φύτεψαν συμβολικά ένα δέντρο στην αυλή του Νηπιαγωγείου, σε ανάμνηση της επίσκεψής τους.

Οι ομάδες των φιλοξενούμενων εκπαιδευτικών πρόσφεραν δώρα στις εκπαιδευτικούς του Νηπ/γείου Πολιτικών και στον Δήμαρχο.

Η εκδήλωση υποδοχής έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από τον Εκπολιτιστικό, Εξωραϊστικό Σύλλογο Πολιτικών.

Αναδάσωση