Ποιοι θα πάρουν κοινωνικό μέρισμα 2021;

Θα δοθεί ένα ποσό, εν είδη κοινωνικού μερίσματος σε κάποιες κοινωνικές ομάδες, π.χ. οι υγειονομικοί ή ακόμη και οι χαμηλοσυνταξιούχοι (π.χ. κάτω από τα 600 ευρώ).

Εκείνο που σίγουρα αποκλείεται είναι να δοθεί μέρισμα σε εκτεταμένη βάση που θα θυμίζει μέρισμα των προηγούμενων ετών κι αυτό διότι τα περιθώρια είναι εξαιρετικά περιορισμένα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι στις 15 Δεκεμβρίου θα γίνει η πληρωμή για το διπλό Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΟΠΕΚΑ), σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Εργασίας.

Ακόμη δεν έχει κλειδώσει αν θα δοθεί σίγουρα το κοινωνικό μέρισμα και αν θα ανοίξει ειδική πλατφόρμα όπως συνέβαινε τα περασμένα χρόνια.

Κοινωνικό μέρισμα 2021: Δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για το πότε θα γίνει η ενεργοποίηση πλατφόρμας.

Η αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα 2021 δεν θα γίνει άρα δεν χρειάζεται να ανοίξει κάποια πλατφόρμα.

Τα χρήματα, λένε οι πληροφορίες ότι θα δοθούν απευθείας στους δικαιούχους ΚΕΑ, στους υγειονομικούς αλλά και στους συνταξιούχους.

Ο επόμενος μήνας θα είναι κρίσιμος και θα δούμε αν διευρυνθούν οι δικαιούχοι και κλειδώσει η χορήγηση κοινωνικού μερίσματος σε ομάδες πολιτών όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι υγειονομικοί.

Οι τελικές αποφάσεις για το μέρισμα πάρθηκαν και ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό. Ως ανώτατο όριο του εγγυημένου ποσού ορίζονται τα 900 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού.

Έτσι τον Δεκέμβριο, οι δικαιούχοι θα λάβουν επιπλέον 900 ευρώ. Συγκεκριμένα θα δοθεί σε υγειονομικούς, συνταξιούχους και ΑΜΕΑ.

Το κοινωνικό μέρισμα 2021 φέτος θα είναι η διπλή καταβολή του χρηματικού βοηθήματος του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ) που δικαιούνται τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Δεν χρειάζεται να γίνει δήλωση στο taxisnet όπως τονίσαμε και στην αρχή του ρεπορτάζ. Διπλό βοήθημα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα λάβουν όλοι οι δικαιούχοι στο τέλος του χρόνου. Το κόστος του εν λόγω μέτρου είναι 64 εκατ. ευρώ και θα βοηθήσει σημαντικά νοικοκυριά που είναι στο φάσμα της ακραίας φτώχειας.