Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί σήμερα λόγω χιονιού;

Στην Εύβοια και Αττική χιονίζει από τα ξημερώματα σε αρκετές περιοχές με τα πολύ βόρεια του νομού να δέχονται το ισχυρότερο χτύπημα καθώς παρατηρείται και χιονόστρωση.

Την ίδια ώρα υπάρχουν κλειστοί δρόμοι για παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρος άνω των 3,5 τόνων, στην Νέα Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας από την 1η χ/θ έως την 11η χ/θ, στο ρεύμα κυκλοφορίας από την Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας προς ΠΑΘΕ, με προορισμό την Αττική.

Οι δρόμοι είναι κλειστοί για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων στην Αττική.

Λόγω χιονόπτωσης υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Αιδηψού, από την Καστέλα έως το Δερβένι.

Τα υπόλοιπα αυτοκίνητα μπορούν να πάνε μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στην Αττική λόγω χιονιού, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Διονύσου, από το ύψος του «414» ΣΝΕΝ προς τον Αγ. Πέτρο.

Στην επαρχιακή οδό Εκάλης – Νέας Μάκρης από το ύψος του «414» ΣΝΕΝ μέχρι το Πάρκο Ανατολής, στη λεωφόρο Διονύσου από το ύψος της συμβολής της με τη Λ. Θησέως έως το ύψος της συμβολής της με την Επαρχιακή οδό Εκάλης – Νέας Μάκρης, επί της συνέχειας της οδού Αναστάσεως και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το Νεκροταφείο Παπάγου προς τον Υμηττό.

Κλειστές είναι επίσης η λεωφόρος Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας και η λεωφόρος Χασιάς, στο ύψος της Ι.Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλειστών, στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια.

Στην Εύβοια και Αττική χιονίζει από τα ξημερώματα σε αρκετές περιοχές με τα πολύ βόρεια του νομού να δέχονται το ισχυρότερο χτύπημα καθώς παρατηρείται και χιονόστρωση. Φωτογραφία αρχείου (Αντώνιος Λάμπρου)

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας για βαρέα οχήματα άνω των 3,5 τόνων, καθώς όλων των οχημάτων τα οποία δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας – Θηβών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα, από την πέμπτη χιλιομετρική θέση.

Το ίδιο ισχύει και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κατά μήκος οδικού δικτύου της Αττικής Οδού, της Δ.Π.Λ. Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω.

Τέλος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Καλυφτάκη μέχρι τα όρια του Νομού Αττικής.