Ποιο είναι το πρόστιμο αν δεν εγγραφείτε σε προσωπικό οικογενειακό γιατρό;

Τον δικό τους προσωπικό γιατρό έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν οι κάτοικοι της Εύβοιας.

Βέβαια θα πρέπει να το κάνουν σύντομα γιατί αλλιώς έρχεται πρόστιμο ή αλλιώς πέναλτι που θα σας αναλύσουμε παρακάτω. Το πρόστιμο θα έρθει από 1η Δεκεμβρίου.

Όλοι οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να συμπληρώσουν την πλατφόρμα για τον προσωπικό γιατρό και δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Κάθε άτομο έχει το δικαίωμα εγγραφής μόνο σε έναν προσωπικό ιατρό μέσω του gov.gr. Μετεγγραφή σε άλλο προσωπικό γιατρό γίνεται αλλά μόνο μία φορά ανά έτος, το οποίο ξεκινά από την ημερομηνία εγγραφής του πολίτη. Βέβαια αν ο πολίτης φύγει από τη Χαλκίδα και μετακομίσει στην Ιστιαία, μπορεί να το κάνει μιας και θα είναι αδύνατον να εξυπηρετηθεί με τόση μακρινή χιλιομετρική απόσταση.

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ, ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ
Προσωπικός ιατρός 2022

Το πρόστιμο για όσους δεν κάνουν εγγραφή στον οικογενειακό γιατρό είναι τα παρακάτω:

Ειδικότερα δεν θα μπορούν να παραπεμφθούν σε νοσοκομεία και θα πληρώνουν μεγαλύτερες συμμετοχές σε ιατρικές πράξεις και εξετάσεις.

Επίσης δεν θα έχουν προτεραιότητα για ραντεβού αφού αυτά θα κλείνονται μέσω του προσωπικού γιατρού και επομένως θα προηγούνται οι πολίτες που έχουν επιλέξει τον προσωπικό τους ιατρό.