Ποια σχολεία είναι κλειστά την Δευτέρα

Με την κακοκαιρία να συνεχίζει να σφυροκοπά την χώρα μας, πολλοί γονείς ρωτούν αν θα κλείσουν προληπτικά τα σχολεία.

Από την Πέμπτη, τα περισσότερα σχολεία σε Εύβοια, Αττική και Βοιωτία είναι κλειστά μιας και οι δήμοι με ανακοινώσεις τους, έκλεισαν προληπτικά τα διδακτήρια.

Παρόλα αυτά οι μαθητές πραγματοποιούν κανονικά τα μαθήματα τους μέσω τηλεκπαίδευσης, παρά το γεγονός ότι μερικά σχολεία της ήταν κλειστά, λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας «Φίλιππος».

Διευκρινίζεται, ότι η τηλεκπαίδευση πραγματοποιείται τις πρωινές ώρες και για την πρωτοβάθμια και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με το πρόγραμμα που στέλνουν οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί στους γονείς και τους μαθητές.

Η τηλεκπαίδευση είναι η λύση για να μην χαθούν διδακτικές ώρες στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά με απόφαση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανακοίνωση αν θα μείνουν τα σχολεία κλειστά την ερχόμενη Δευτέρα. Πάντως σε περίπτωση που υπάρχει αδυναμία μετακίνησης των μαθητών, κάθε Δήμος θα ενημερώνει με email για το ποια σχολεία θα είναι κλειστά.

Αυτό πιστεύεται ότι θα γίνει το μεσημέρι της Κυριακής όπου θα υπάρχει η εκτίμηση της κατάστασης για το ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Δευτέρα.

Παρόλα αυτά οι μαθητές πραγματοποιούν κανονικά τα μαθήματα τους μέσω τηλεκπαίδευσης
Παρόλα αυτά οι μαθητές πραγματοποιούν κανονικά τα μαθήματα τους μέσω τηλεκπαίδευσης, παρά το γεγονός ότι μερικά σχολεία της ήταν κλειστά, λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας «Φίλιππος».

Την ίδια ώρα θα γίνεται τηλεκπαίδευση για να μην υπάρξουν κενά στις διδακτικές ώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την κακοκαιρία Μήδεια και Ελπίδα, οι Δήμοι είχαν προχωρήσει σε προληπτικό κλείσιμο σχολικών μονάδων για να μην κινδυνεύσουν παιδιά και εκπαιδευτικοί από την επέλαση της κακοκαιρίας που έπληξαν την χώρα.