Επίδομα θέρμανσης 2022: Πότε θα γίνει η πληρωμή;

Πότε ξεκινά η πληρωμή για το επίδομα θέρμανσης;

Ακόμα μια πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης, και πιθανόν και η τελευταία για φέτος, αναμένεται να ακολουθήσει σε λίγες μέρες για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθηκαν έως την 31η Μαρτίου 2022.

Υπάρχει και η προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Απριλίου 2022.

Πριν από δύο μήνες και πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου έγινε η καταβολή για το επίδομα θέρμανσης, σε 457.742 δικαιούχους για το σύνολο των αγορών που τιμολογήθηκαν έως τις 31 Ιανουαρίου 2021 και η αίτηση καταχωρήθηκε έως τις 15 Φεβρουαρίου 2022.

Το επίδομα θέρμανσης μπορoύσε να γίνει στο myΘέρμανση. Από το myΘέρμανση, μπορούσαν να επιλέξουν αν θα υποβάλουν αίτηση για ένταξη στο Μητρώο Δικαιούχων ή αν θα δηλώσουν τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης.

Επίδομα θέρμανσης πληρωμή: Γίνεται σε δόσεις, αναλόγως του πότε θα καταχωριστούν τα τιμολόγια.

Για τα καύσιμα όπως το υγραέριο, τα καυσόξυλα, βιομάζα- πέλετ, και θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης η καταβολή του επιδόματος γίνεται ανάλογα με την ημερομηνία καταχώρησης των παραστατικών με καταληκτική ημερομηνία την 15η Απριλίου 2022.

Για το φυσικό αέριο είναι διαφορετικά μιας και μπορούν να καταχωρηθούν έως την 31η Μάϊου 2022.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για το επίδομα θέρμανσης;

Φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα, τα οποία για τη θέρμανση τους καταναλώνουν πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα ή βιομάζα (πέλετ) είναι δικαιούχοι για την πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης.

Επίδομα θέρμανσης θα πάρουν και όσοι μένουν στις κύριες κατοικίες τους είτε αυτές μισθώνονται είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα ή ιδιοκατοικούνται.

Επίδομα θέρμανσης θα πάρουν και όσοι καίνε καυσόξυλα ή πέλετ με την προϋπόθεση το ακίνητο να βρίσκεται σε οικισμό με πληθυσμό ίσο ή κατώτερο των 2.500 κατοίκων.

Πότε θα γίνει η πληρωμή για το επίδομα θέρμανσης;

Οι πληρωμές του επιδόματος θέρμανσης, γίνονται σε δόσεις, αναλόγως του πότε θα καταχωριστούν τα τιμολόγια.
Tι και πότε θα εξοφληθεί- Φωτογραφία, H Wong, Unsplash

Η τελευταία πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης για τους δικαιούχους, για το σύνολο των αγορών που τιμολογήθηκαν έως την 31η Μαρτίου 2022, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 29 Απριλίου.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Το απίστευτο πλάσμα που ήταν πάνω σε μια βάρκα

Εύβοια: Οι βάρκες βγήκαν στην στεριά στη Χαλκιδα – Τι συνέβη στη θάλασσα;

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  και στο Viber  για να μαθαίνετε τα νέα της Εύβοιας και της Χαλκίδας πρώτοι