Πότε θα γίνει η πληρωμή για το επίδομα παιδιού 2022 (ΟΠΕΚΑ);

Έκλεισε προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού, όπως άλλωστε συμβαίνει πριν από κάθε νέα πληρωμή.

Πολλές οικογένειες στην Εύβοια, σε λίγες μέρες θα πάρουν χρήματα από το επίδομα παιδιού που πληρώνεται κάθε δίμηνο στους δικαιούχους.

΄Μάλιστα θα πάρουν και το έξτρα επίδομα παιδιού ακόμα και αν πέρασαν οι διακοπές του Πάσχα.

Για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον σύνδεσμο https://opeka.gr/oikogeneies/epidoma-paidiou/erotiseis-apantiseis/, προκειμένου να διαβάσουν τις συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις για το επίδομα παιδιού.

Για όσους έκαναν νέα αίτηση, η δεύτερη δόση για το επίδομα παιδιού 2022 θα καταβληθεί την Τρίτη 31 Μάη.

Επίσης τον Ιούνιο 2022 για πρώτη φορά θα γίνει διασταύρωση στοιχείων για όσα παιδιά φοιτούν σε σχολείο.

Πότε μπαίνει το επίδομα παιδιού;
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη υποβολής των αιτήσεων για το επίδομα παιδιού Α21 του ΟΠΕΚΑ.Photo by Sandy Millar on Unsplash

Έτσι με διασταύρωση στοιχείων μέσω της πλατφόρμας myschool θα διαπιστωθεί αν κάποιος είναι δικαιούχος και το παιδί του πηγαίνει στο σχολείο.

Για το 2022, με δεδομένο ότι το opeka επίδομα παιδιού πληρωμή, καταβάλλεται ανά δίμηνο, το πλάνο πληρωμών είναι η δεύτερη δόση τέλος Μαΐου, η τρίτη δόση τέλος Ιουλίου, η τέταρτη δόση τέλος Σεπτεμβρίου, η πέμπτη δόση τέλος Νοεμβρίου και η έκτη δόση, πριν τις γιορτές.

Πως θα συμπληρώσετε την αίτηση Α21- Ποια προβλήματα μπορεί να προκύψουν;

Σε περίπτωση που το όνομα του παιδιού έχει καταχωρηθεί ήδη στον ΑΜΚΑ πρέπει να ακυρώσετε την αίτηση Α21 και να υποβάλετε οριστικά νέα.

Αν το παιδί εξακολουθεί να εμφανίζεται χωρίς όνομα και μετά την ακύρωση της αίτησης, πρέπει να πάτε στο ΚΕΠ και να δηλώσετε το όνομα του παιδιού σας στον ΑΜΚΑ. Στη συνέχεια, να ακυρώσετε πάλι την αίτηση Α21 και να υποβάλετε οριστικά νέα.

Για τα παιδιά που είναι γεννημένα το 2004 και μετά, δεν ζητείται ο ΑΦΜ. Εντούτοις, για τα παιδιά που είναι γεννημένα το 2003 και πριν, ο ΑΦΜ είναι υποχρεωτικός.

Αν αυτός ο ΑΦΜ δεν έχει καταχωρηθεί στο μητρώο του ΑΜΚΑ, τότε οι πολίτες παραπέμπονται σε ΚΕΠ, για να ενημερώσουν το μητρώο ΑΜΚΑ με τον αντίστοιχο ΑΦΜ, καθώς δεν μπορεί να γίνει ενημέρωση του μητρώου ΑΜΚΑ, μέσω της αίτησης Α21.