Πλήρης Οδηγός – Ερωταπαντήσεις για το Ηλεκτρονικό τσιγάρο

Το άτμισμα ή αλλιώς vaping, είναι μια διαδικασία που αν και μοιάζει με το κάπνισμα διαφέρει εντελώς. Δεν πρόκειται για παραγωγή καπνού, αλλά ατμού που εισπνέεται. Η συσκευή που δημιουργεί τον ατμό είναι το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Πρόκειται πλέον, για την πιο δημοφιλή μέθοδο διακοπής του κοινού τσιγάρου. Θεωρείται ο πιο εύκολος τρόπος μετάβασης από το ένα στο άλλο, αλλά και μια αγαπημένη συνήθεια που συνεχώς κερδίζει υποστηρικτές. Εάν σκέφτεστε να ξεκινήσετε το άτμισμα ή έχετε απορίες γύρω από αυτό, ο παρακάτω οδηγός θα σας δώσει τις απαραίτητες απαντήσεις:

Πως γίνεται το άτμισμα;

Αν και στο κοινό τσιγάρο, συνηθίζουμε να ρουφάμε τον καπνό γρήγορα και κοφτά, στο άτμισμα γίνεται το αντίθετο. Δηλαδή, ρουφάμε τον ατμό αργά και με μεγαλύτερη διάρκεια. Όμως, υπάρχουν δύο είδη τζούρας. Ο πρώτος τρόπος είναι αφού ρουφήξετε, κρατάτε τον ατμό στο στόμα πριν καταλήξει στον πνεύμονα. Ο δεύτερος τρόπος είναι αφού ρουφήξετε, στέλνετε αμέσως τον ατμό στον πνεύμονα με μια συνεχόμενη εισπνοή. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να κρατάτε το στόμιο σφιχτά στα χείλη σας στο ηλεκτρονικό τσιγάρο και η διαδικασία πρέπει να είναι πιο χαλαρή.

Ποιόν τύπο ηλεκτρονικού τσιγάρου να επιλέξω;

Κατ’ αρχήν πρέπει να διαχωρίσετε τι τύπο vape θέλετε να προμηθευτείτε. Παλιότερα, δεν υπήρχε αυτός ο διαχωρισμός, απλά αναφερόταν ο όρος “ηλεκτρονικό τσιγάρο”, αλλά σήμερα τα πράγματα άλλαξαν. Αυτό συμβαίνει γιατί στο εμπόριο υπάρχουν πλέον διαφορετικοί τύποι από ηλεκτρονικά τσιγάρα. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν εκείνα που είναι μιας χρήσεως, ενώ μόλις τελειώσει το υγρό αναπλήρωσης, τότε το πετάτε. Επίσης, υπάρχουν τα cigalikes, με περιορισμένη ποσότητα υγρού που μοιάζουν με το κοινό τσιγάρο. Μετά έρχονται τα Pods που αποτελούνται από 2 μέρη: Την μπαταρία και το δοχείο με το υγρό αναπλήρωσης, ενώ μπορείτε να επιλέξετε κάποιο που να μπορείτε να το ξαναγεμίζετε ή όχι. Επίσης, υπάρχουν τα vape pens τα οποία μοιάζουν με στυλό, είναι ελαφρά και μπορείτε να τα συνδυάσετε με διαφορετικές αντιστάσεις και κάδους υγρών. Τέλος, υπάρχουν τα Mod Kits με ενσωματωμένη ή μη μπαταρία, μεγαλύτερα σε μέγεθος που σας δίνουν τη δυνατότητα να κάνετε ρυθμίσεις στη συσκευή.

Ποιο είναι το κατάλληλο υγρό αναπλήρωσης;

Τα υγρά αναπλήρωσης αποτελούνται από 4 συστατικά: Νικοτίνη, άρωμα ή γεύση, φυτική γλυκερίνη VG και γλυκερινη προπυλενογλυκόλη PG. Πρώτον, η νικοτίνη περιέχεται σε διαφορετικές ποσότητες και μπορείτε να επιλέξετε το κατάλληλο υγρό που θα καλύψει τις ανάγκες σας. Σχετικά με τα αρώματα, στα ηλεκτρονικά τσιγάρα υπάρχουν πλήθος επιλογές. Στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Alter Ego, μπορείτε να βρείτε μια τεράστια γκάμα γεύσεων που θα σας απογειώσει στον κόσμο του ατμίσματος. Όσον αφορά το VG,  αυτό ευθύνεται για τη μεγάλη ποσότητα παραγωγής ατμού, ενώ το PG ευθύνεται για το “χτύπημα” στο λαιμό. Αρχικά, κάντε μερικές δοκιμές και έτσι, θα καταλήξετε στην τέλεια μίξη.

Πόση περιεκτικότητα νικοτίνης να επιλέξω;

Αυτή είναι μια ερώτηση που συναντάται συχνά. Όπως προαναφέρθηκε, υπάρχουν υγρά αναπλήρωσης που περιέχουν νικοτίνη. Υπάρχει όπως, η επιλογή ενός υγρού με μηδενική περιεκτικότητα. Όταν η μετάβαση στο ecig γίνεται με σκοπό τη διακοπή του καπνίσματος, τότε καλό είναι να επιλέξετε δοσολογία νικοτίνης αναλόγως με το αν ήσασταν βαρύς ή περιστασιακός καπνιστής. Έτσι, η μετάβαση θα γίνει πιο εύκολα από το ένα είδος στο άλλο. Αυτό είναι και το σημαντικότερο θέμα που οδηγεί κάποιους πίσω στο κάπνισμα γιατί δεν επιλέγουν τη σωστή δόση με αποτέλεσμα ο οργανισμός να συνεχίζει να την ζητάει. Στην άλλη περίπτωση, εάν ήσασταν περιστασιακός καπνιστής, τότε μια δοσολογία μεσαία ή μικρή θα καλύψει τις ανάγκες σας.

Όπως είδατε παραπάνω, το ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορεί να φαντάζει ίσως περίπλοκο στην αρχή, αλλά συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Πρόκειται για μια απλή καθημερινή συνήθεια με πολλά πλεονεκτήματα. Ίσως κάποιοι το θεωρούν και ως ένα τελετουργικό με το οποίο χαλαρώνουν και το σημαντικότερο αποφεύγουν το κάπνισμα. Μια ιδέα είναι να επισκεφτείτε ένα κατάστημα και να μιλήσετε με την εξυπηρέτηση πελατών, ώστε να σας δώσουν τα κατευθυντήρια βήματα. Κάνοντας μια δοκιμή και πειραματισμούς γρήγορα θα καταλήξετε στο πιο κατάλληλο προϊόν ατμίσματος.