Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του Καναπέ-Κρεβάτι και των καναπέδων futon

Εάν πρέπει να προσφέρετε έναν επιπλέον χώρο ύπνου στο σπίτι σας για τους επισκέπτες, αλλά δεν είστε σίγουροι πώς να προχωρήσετε, έχετε μερικές επιλογές που πρέπει να εξετάσετε. Οι δύο πιο δημοφιλείς επιλογές είναι ένας καναπές-κρεβάτι και ένα κρεβάτι futon. Το καθένα έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του.

Ας ρίξουμε μια πρώτη ματιά, στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καναπέ-κρεβάτι, με αυτή του κρεβατιού με στρώμα futon

Οι καναπέδες-κρεβάτια πλέον έχουν μοντέρνα σχέδια, είναι κομψοί και άνετη με ποιοτικά στρώματα. Μπορούμε να τοποθετήσουμε έναν κομψό καναπέ στο σαλόνι μας όπως και στην κρεβατοκάμαρα το παιδικό δωμάτιο. Το πλεονέκτημα του είναι ότι δεν πιάνει αρκετό χώρο σε σχέση με ένα μόνιμο κρεβάτι, όπως επίσης είναι άνετο στον ύπνο. Καλύπτουν αρκετές ανάγκες όπως και την φιλοξενία καλεσμένων όταν δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να κοιμηθούν. Εάν το σαλόνι σας είναι το μόνο μέρος για να φιλοξενήσετε κάποιον συγγενή η φίλο, αλλά δεν θέλετε να θυσιάσετε την αισθητική του δωματίου σας, ένας καναπές-κρεβάτι είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Κάποια αρνητικά χαρακτηριστικά, είναι ότι δεν μπορούν να υποστηρίξουν πολλά άτομα,  και η κατασκευή τους ποικίλει από ελαφριά έως και πιο στιβαρή και ποιοτική. Το μόνο πρόβλημα που θα συναντήσουμε όταν θέλουμε να ξεδιπλώσουμε την κατασκευή για να ανοίξουμε το κρεβάτι.  Σε πολλές περιπτώσεις αυτό γίνεται με τα χέρια, αν όμως διαθέτουμε αρκετά χρήματα και θέλουμε να πάρουμε κάτι πιο καλό, το άνοιγμα μπορεί να γίνει και αυτόματα με κάποιον μηχανισμό. Καλό βέβαια είναι να αποφεύγουμε τους πολύπλοκους μηχανισμούς, γιατί στο μέλλον μπορεί να παρουσιάσουν αρκετά προβλήματα στην λειτουργία. Επίσης η συντήρηση τους είναι δυσκολότερη και πιο ακριβή,  ειδικά αν τα υλικά επένδυσης είναι φθηνά και φθείρονται γρήγορα με την χρήση.

Ας δούμε τα κρεβάτια και τους καναπέδες με στρώματα futon

Τα κρεβάτια futon έχουν στυλιστικά βελτιωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Προτιμούνται από τους σχεδιαστές που κατασκευάζουν κυρίως μικρούς χώρους με minimal εμφάνιση. Μπορούμε να το βρούμε σε πολλά είδη κτιρίων από ξενοδοχεία έως και κατοικίες πολυτελείας. Είναι ένα έπιπλο με ιδιαίτερη αισθητική και κατασκευή. Αυτά τα κρεβάτια μετατρέπονται πολύ εύκολα από κάθισμα καναπέ σε στρώμα για ύπνο και μπορούν ακόμη και να συνοδεύονται από στρώματα αφρού υψηλής πυκνότητας που είναι άνετα και για τις δύο λειτουργίες. Είναι ένα προσιτό έπιπλο και ευέλικτο. Συνήθως μπορείτε να αλλάξετε το κάλυμμα και τα μαξιλάρια για να φρεσκάρετε γρήγορα την αίσθηση του δωματίου σας.  Είναι επίσης ιδανικά για ένα εφεδρικό δωμάτιο που λειτουργεί και ως γραφείο ή έχει άλλη χρήση, καθώς τα κρεβάτια futon καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο από έναν καναπέ.

Και πάμε τώρα να δούμε λίγο τα μειονεκτήματα τους

Τα κρεβάτια futon, παρόλο που έχουν κομψή γραμμή και η ποιότητά τους ποικίλει, τα μεγέθη τους δεν είναι πολλές φορές στα μέτρα που θέλουμε, προκειμένου να καλύψουμε πιο μεγάλους χώρους και πιο απαιτητικούς σε ένα δωμάτιο ή στο σαλόνι. Τα futon συχνά ανήκουν στην κατηγορία επίπλων «οικονομικού προϋπολογισμού», οπότε μπορεί να μην ταιριάζουν απαραίτητα στην αισθητική μας. Οι κατασκευές αυτών των κρεβατιών και καναπέδων που στηρίζουν τα στρώματα futon, είναι κυρίως ελαφριάς κατασκευής από ξύλο ή μέταλλο, κάτι που τα κάνει όχι τόσο ιδιαίτερα στιβαρά και γερά για να αντέχουν πάρα πολύ στο χρόνο. Άν θέλουμε να κάνουμε επαναληπτική και καθημερινή χρήση ενός καναπέ-κρεβάτι, καλό θα ήταν να πάμε σε κάτι πιο κλασικό και όχι σε μία λύση με futon. Τα στρώματα futon μπορεί να μην είναι τόσο άνετε όσο θα θέλαμε, ειδικά όταν είναι χαμηλής ποιότητας και έχουν λεπτό στρώμα. Μπορεί να φθείρονται πιο γρήγορα απαιτώντας ένα επιπλέον κάλυμμα στρώματος εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν αρκετά.

Μετά από μια έρευνα που θα κάνετε στο διαδίκτυο, η επιλογή σας θα πρέπει στηριχθεί στους παράγοντες που είναι, ο προϋπολογισμός, το μέγεθος του δωματίου, το στυλ και ο διαθέσιμος χώρος. Συνιστούμε σε ότι επιλέξετε, να επενδύσετε περισσότερο σε ένα ποιοτικό στρώμα, που θα σας παρέχει έναν ξεκούραστο και ευχάριστο ύπνο.

Τα νέα της Εύβοιας

Επίδομα θέρμανσης 2022 πληρωμή α δόσης: Πότε ξεκινά;

Πότε βγαίνει ο ΕΝΦΙΑ 2023; Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ από το newse

Εύβοια: Ξαφνικά άρχισαν να ακούγονται ήχοι από το δάσος [Βίντεο]

Η Χιλιαδού διεκδικεί το βραβείο της καλύτερης τοποθεσίας για ταινίες!

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις