Εύβοια: Ένα πολύ μεγάλο πλάσμα κολυμπούσε στη θάλασσα! [Φωτογραφία]

Δεν συναντάς αυτές τις εικόνες κάθε μέρα. Είναι από τις φωτογραφίες που βλέπεις σπάνια και μένεις με τον στόμα ανοιχτό. Και πάντα αναρωτιέσαι αν τελικά υπάρχουν τόσο μεγάλα πλάσματα στη θάλασσα. 

Είναι νοστιμότατο και έκανε την βόλτα του στην θάλασσα. Κολυμπούσε αμέριμνο κάποτε στα νερά της Εύβοιας.
Πάνω από 7 κιλά ζυγίζει αυτό το μεγάλο καλαμάρι και όταν το είδε ο ερασιτέχνης ψαράς δεν το πίστευε. Κάλεσε τους φίλους του και το τράβηξαν βίντεο ανεβάζοντας το στο youtube.

Ήταν από τα πιο μεγάλα καλαμάρια που έχει δει ποτέ μέσα στο νερό.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα καλαμάρια έχουν δέκα πλοκάμια γύρω από το στόμα, από τα οποία τα δύο είναι αρκετά πιο μακριά και στην άκρη τους φέρουν βεντούζες. Τις τελευταίες τις χρησιμοποιούν ως όργανα σύλληψης.

Έχουν μήκος 20-50 εκατοστά και ζυγίζουν μέχρι 3 κιλά. Το καλαμάρι της φωτογραφίας που θα δείτε έχει διπλάσιο μήκος και ζυγίζει τα διπλάσια κιλά.

Στο πάνω μέρος του σώματος έχουν δύο μεγάλα μάτια και η όραση τους είναι καλή. Στη ράχη διαθέτουν ένα ασβεστολιθικό όστρακο, το οποίο είναι διάφανο και εύκαμπτο. Στα πλάγια φέρουν δύο πτερύγια. Έχουν χρώμα λευκό προς το μελανί και επιφανειακά λίγο καστανό.

Το δέρμα του περιέχει χρωμοφόρα κύτταρα, που του επιτρέπουν να αλλάζει χρώματα με βάση τις συνθήκες του περιβάλλοντος. Επίσης, η κάτω πλευρά είναι πιο ελαφριά από την επάνω, ώστε να διαθέτει το καλαμάρι το κατάλληλο καμουφλάζ από τη λεία αλλά και από τους εχθρούς του. Έχουν τρεις καρδιές.

καλαμάρι Εύβοια
Το καλαμάρι που βλέπετε στην φωτογραφία το έπιασε στα νερά του Ευβοϊκού. Είναι τόσο μεγάλο που φτάνει στο ύψος έναν άνθρωπο.

Το στόμα του καλαμαριού είναι εφοδιασμένο με ένα μυτερό ράμφος σαν κέρατο και χρησιμοποιείται για να σκοτώνει και να σκίζει τη λεία του σε κομμάτια.

Μάλιστα, μερικοί πλησίασαν το γιγάντιο κεφαλόποδο και φωτογραφήθηκαν μαζί του, δίνοντας μας την δυνατότητα να συγκρίνουμε το μέγεθος του με αυτό ενός μέσου ανθρώπου και να αντιληφθούμε ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό από όσα γίνονται και υπάρχουν στα βάθη των αχανών θαλασσών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Επίδομα 200 ευρώ καλοκαιριού: Πότε ξεκινά η αίτηση;

North Evia – Samos Pass: Που κάνουμε αίτηση στο gov.gr;

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2022: Πότε θα γίνει η πληρωμή;

Προσλήψεις στην δημοτική αστυνομία: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις;

Κάρυστος: Ένα μεγάλο πλάσμα ήταν στην θάλασσα

Δείτε τι πρόκειται να γίνει σε 7 δρόμους στη Χαλκίδα

Ακολουθήστε το Evianews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις