Ένα μακρύ πλάσμα που κολυμπούσε στα νερά της Κύμης [Φωτογραφία]

Ένα μακρύ πλάσμα που κολυμπούσε αμέριμνο στα νερά της Κύμης.

Μια απίθανη φωτογραφία από την Κύμη όπου εντυπωσίασε τα κοινωνικά δίκτυα.

Αυτό το πλάσμα που θα δείτε παρακάτω και κολυμπούσε στην θάλασσα της Κύμης, είναι κομψό ψάρι με σώμα μακρύ σαν της ζαργάνας αλλά πιο κυλινδρικό και με χρώμα στην ράχη γκρίζο και στην κοιλιά του λευκό.

Το βάρος του στα ελληνικά νερά δεν ξεπερνά τα 4-5 κιλά και σε μήκος μπορεί να φτάσει και το 1.5 μέτρο. Στην συγκεκριμένη φωτογραφία είναι αρκετά μεγάλο.

Ο λούτσος, λατρεύει τον γαύρο αλλά τρέφεται και με ζαργάνα ή σαρδέλα. Δεν προσπαθεί να τα πιάσει ένα-ένα αλλά κυνηγά τα προτιμά όλα μαζί. Για να πιάσει τα θηράματα του, κυνηγά συνήθως σε κοπάδι.

Για να πιάσει την λεία του, ο λούτσος ακολουθεί συγκεκριμένη στρατηγική. Μαζί με άλλους λούτσους, κάνουν μεθοδική επίθεση για να βρουν την τροφή τους.

Όταν οι λουτσοι δεν μπορούν να αντισταθούν. πηγή φωτογραφίας: AP Marine Store στο λιμάνι της Κύμης

Παρακολουθούν τα μικρότερα ψάρια τα οποία είναι όλα μαζί σε κοπάδι και μόλις βρουν την κατάλληλη ευκαιρία, χτυπούν…

Η τεχνική του ονομάζεται εγκλωβισμός και έχει δυο φάσεις. Στην πρώτη φάση εντοπίζουν το μικρότερο κοπάδι που θα ορμήσουν για να βρουν την τροφή τους.

Στη συνέχεια οι μισοί λούτσοι κλείνουν τον δρόμο στα μικρότερα ψάρια σαν να πηγαίνουν σε μία μάχη. Οι υπόλοιποι πραγματοποιούν γρήγορες και στοχευμένες επιθέσεις για να συλλέξουν την τροφή τους.

Και κάτι άλλο για όσους κάνουν διατροφή. Προτιμότερο είναι να ψήσετε τα ψάρια σας στο φούρνο για όχι περισσότερα από 15 λεπτά, όπου σε αυτή την περίπτωση, τα ωμέγα-3 τους θα διατηρηθούν χωρίς πρόβλημα, κάτι που δεν ισχύει με το τηγάνισμα. Τα ωμέγα-3 τα βρίσκουμε ύστερα από την κατανάλωση ψαριών και κάνουν θαύματα στην υγεία της καρδιάς και τον εγκέφαλο.