Αλιβέρι: Ένα πλάσμα που εμφανίστηκε σε γήπεδο [Φωτογραφία]

Από τις πιο ωραίες ειδήσεις όταν πρωταγωνιστής είναι ένα πλάσμα που έκανε όλους να χάσουν τα λόγια τους στο Αλιβέρι!

Ξαφνικά την ώρα που παίζονταν ένας αγώνας μπάσκετ, μπήκε μέσα στο γήπεδο και έκανε τους πάντες να απορήσουν με τα τσαλίμια του.

Είναι μια φωτογραφία που τράβηξε ο Αντώνιος Λάμπρου και είναι η στιγμή που ένας σκύλος “μπαίνει” σε έναν αγώνα μπάσκετ.

Το πλάσμα που έκανε τους πάντες να απορούν στο Αλιβέρι. Η φωτογραφία ανήκει στον Αντώνιο Λάμπρου και είναι από το γήπεδο μπάσκετ του Αλιβερίου.

Δεν χρειάζεται να σας πούμε πολλά. Μόνο και μόνο η φωτογραφία είναι πολύ γλυκιά. Ξαφνικά όλοι έβαλαν τα γέλια βλέποντας αυτό το γλυκό τετράποδο να εισβάλει στο γήπεδο.

Το Αλιβέρι είναι πόλη περίπου 10000 κατοίκων, η οποία παρουσιάζει σημαντική οικονομική και εμπορική δραστηριότητα. Βρίσκεται 52 χλμ. νοτιοανατολικά από τη Χαλκίδα.

Το Αλιβέρι δεσπόζει χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω σε λόφους και βρίσκεται σε απόσταση 2 χλμ. από τις ακτές του Ευβοϊκού Κόλπου.

Έχει και το δικό του λιμανάκι. Ένα χιλιόμετρο μακρυά από το κέντρο του Αλιβερίου, είναι ο Κάραβος. Εκεί βρίσκονται τα δύο μεγαλύτερα εργοστάσια της περιοχής, της ΔΕΗ και της ΑΓΕΤ.

Ο Κάραβος είναι μια παραθαλάσσια περιοχή με μαγαζάκια και καφετέριες που αξίζει να ανακαλύψετε. Παράλληλα μπορείτε να κάνετε το περπάτημα σας βλέποντας την παραλία. Είναι ένας δρόμος πάνω από 4 χιλιόμετρα που αξίζει να τον περπατήσετε.

Κατά το παρελθόν στην ευρύτερη περιοχή του Αλιβερίου λάμβανε χώρα έντονη μεταλλευτική δραστηριότητα.

Συγκεκριμένα, η πρώτη αξιόλογη προσπάθεια στην Ελλάδα για την εκμετάλλευση λιγνιτικών κοιτασμάτων ξεκίνησε στο Αλιβέρι το 1897 και διατηρήθηκε με μικρές διακοπές λόγω έκτακτων συνθηκών έως τις αρχές της δεκαετίας του 1980, οπότε το λιγνιτωρυχείο του Αλιβερίου έπαψε να λειτουργεί οριστικά λόγω εξάντλησης των αποθεμάτων.