Γιατί έγινε φασαρία σε ένα περίπτερο στη Χαλκίδα; [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ]

Μάλιστα στο περίπτερο μαζεύτηκαν οι αστυνομικοί και βρήκαν εκεί μια γυναίκα.

Όλα ξεκίνησαν όταν μια γυναίκα από τη Χαλκίδα, έβαλε στο μάτι την πραμάτεια του περιπτέρου και προσπάθησε να το κλέψει. Για καλή τύχη του ιδιοκτήτη, ενημερώθηκε η αστυνομία και κατάφεραν να την πιάσουν την στιγμή που προσπαθούσε να το κλέψει.

Το περιστατικό έγινε το μεσημέρι της Κυριακής 28 Φλεβάρη 2021. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να την συλλάβουν με την κατηγορία της κλοπής.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι η δράστης είχε αποπειραθεί να αφαιρέσει αντικείμενα από μίνι μάρκετ της περιοχής, χωρίς τελικά να καταφέρει να ολοκληρώσει την πράξη της.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

Φωτογραφία αρχείου

Ρημάζουν τα περίπτερα στην Εύβοια

Δεν φτάνει η πανδημία και η οικονομική κρίση, υπάρχουν και οι κλοπές που δεν αφήνουν τα περίπτερα να ορθοποδήσουν σε αυτή την δύσκολη εποχή.

Πριν από λίγους μήνες, θύμα κλοπής έπεσε ένας ιδιοκτήτης περιπτέρου στην περιοχή στο Αλιβέρι.

Ήταν ξημερώματα όταν, ποντικοί τρύπωσαν σε ένα περίπτερο στην περιοχή του Αλιβερίου. Παραβίασαν την πόρτα του περιπτέρου και άρπαξαν την ταμειακή μηχανή και την κάμερα από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που είχε η επιχείρηση.

Την ίδια περίοδο κατάφεραν να διαρρήξουν τρία περίπτερα σε μία εβδομάδα. Θύμα κλοπής έπεσαν δύο περίπτερα στην περιοχή στην Ιστιαία. Και σε αυτή την περίπτωση, έδρασαν βραδινές ώρες την ώρα που ο κόσμος δεν κυκλοφορούσε εξαιτίας του lockdown.

Οι διαρρήκτες έδρασαν χωρίς κανένας να τους δει. Αφού κατάφεραν να παραβιάσουν την πόρτα, πήραν είδη καπνού που υπήρχαν στα ράφια και ότι ψιλά βρήκαν εκεί. Το ίδιο βράδυ άλλο ένα περίπτερο διέρρηξαν πάλι στην περιοχή της Ιστιαίας. Φαίνεται όμως ότι οι δράστες ήταν αγχωμένοι. Αφού κατάφεραν να ανοίξουν την πόρτα, δεν πήραν κάτι και εξαφανίστηκαν.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια τα περίπτερα όλο και πιο συχνά πέφτουν θύματα κλοπής ή ληστειών. Αποτέλεσμα είναι, πολλοί ιδιοκτήτες τους να προτιμούν να κλείνουν τις επιχειρήσεις τους, όπως βλέπετε και στην παρακάτω φωτογραφία.

Σε αυτό το σημείο της Ιστιαίας, κάποτε υπήρχε ένα περίπτερο. (πηγή φωτογραφίας: istiaianews)