Πότε τελειώνει το παζάρι της Αγίας Παρασκευής 2023 στη Χαλκίδα;

Παζάρι Αγίας Παρασκευής 2023

Πραγματοποιείται και φέτος το παζάρι της Αγίας Παρασκευής.

Η ετήσια εμποροπανήγυρη, προς τιμήν της Πολιούχου μας Αγίας Παρασκευής, επιστρέφει, από την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023 έως και τη 1 Αυγούστου 2023, με εκατοντάδες περίπου θέσεις, στο Πάρκο του Λαού στη Χαλκίδα.

Με γνώμονα την καλύτερη δυνατή λειτουργία και την ασφάλεια πολιτών και επισκεπτών, έχουν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες αλλαγές.

Παζάρι Αγίας Παρασκευής 2022
Παζάρι Αγίας Παρασκευής στη Χαλκίδα

Η κεντρική είσοδος θα είναι από τη συμβολή των οδών Αρεθούσης και Ι. Κιαπέκου (Κωτσόβολος). Οι διάδρομοι έχουν διπλασιαστεί σε πλάτος και οι παράγκες διαθέτουν μεγαλύτερο ύψος.

Έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες καθαρισμού και διαμόρφωσης των δημόσιων χώρων υγιεινής ενώ στις οδούς Κυμαίων και Ήρας δεν έχουν στηθεί παράγκες, για να μην υπάρχει όχληση στους κατοίκους.

Η εμποροπανήγυρη της Χαλκίδας, αποτελεί ένα σημαντικό πολιτισμικό και ιστορικό γεγονός για τον Δήμο Χαλκιδέων, που προσελκύει κάθε χρόνο εκατοντάδες εμπόρους και χιλιάδες επισκέπτες.

Ο χώρος της διοργάνωσης της εμποροπανήγυρης είναι υπαίθριος και γίνεται στην περιοχή του Βούρκου.

Σύμφωνα με τον Δήμο, έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση πιθανής πυρκαγιάς.

Το παζάρι έχει 4 με 5 εξόδους.

Ο μοναδικός χώρος για θέσεις παρκινγκ έχει οριστεί ο χώρος μπροστά από το Δημοτικό Κολυμβητήριο Χαλκίδας.

Επιπλέον οι έμποροι και μόνο μπορούν να παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους και μπροστά στο γήπεδο που βρίσκεται στο πάρκο λαού.

Η Δημοτική Αστυνομία κινείται περιμετρικά του παζαριού για να ελέγχει την κυκλοφορία και να μην επιτρέπει σε πλανόδιους να στήνουν πάγκους βράδυ και πρωί.

Υπάρχουν 2 σημεία με κοινόχρηστες τουαλέτες και ντουζιέρες, που τοποθέτησε ο Δήμος Χαλκιδέων και οι οποίες αποφασίστηκαν μετά από δημοπρασία.

Η μία βρίσκεται στο κέντρο του παζαριού, η άλλη ίναι τοποθετημένη στο θέατρο Ορέστη Μακρή για να εξυπηρετεί τον κόσμο αλλά και τους εμπόρους. Σ

Σε διάφορα σημεία ο Δήμος τοποθέτησε βρύσες, που τα νερά καταλήγουν σε όβρια ύδατα.