Δημοπρατούνται οι παρακάμψεις Βασιλικού και Αμαρύνθου!

Οι παρακάμψεις Βασιλικού και Αμαρύνθου δημοπρατούνται το 2021

Συγκεκριμένα, στο έγγραφο που στάλθηκε στον βουλευτή Εύβοιας Θανάση Ζεμπίλη, αναγράφεται: «Το έργο «Κατασκευή παράκαμψης Βασιλικού» προϋπολογισμού 40.000.000,00€ μετά την επικαιροποίηση των μελετών και την ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων εκτιμάται ότι θα δημοπρατηθεί το 1ο εξάμηνο του 2021.», καθώς και ότι: «Το έργο «Κατασκευή παράκαμψης Αμαρύνθου» προϋπολογισμού 45.000.000,00€ μετά την επικαιροποίηση των μελετών και την ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων εκτιμάται ότι θα δημοπρατηθεί το 2ο εξάμηνο του 2021.»

Βέβαια, το ανωτέρω χρονοδιάγραμμα τελεί υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι προπαρασκευαστικές ενέργειες για την δημοπράτηση των έργων. Για τον λόγο αυτό οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που είναι αρμόδιες, καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για την άμεση επικαιροποίηση των μελετών και την έγκαιρη ωρίμανση των ανωτέρω έργων. Έτσι, θα υλοποιηθεί άμεσα η κυβερνητική δέσμευση για την κατασκευή των τριών μεγάλων οδικών έργων στην Εύβοια ύψους 335 εκατ. ευρώ (μαζί με την Παράκαμψη Χαλκίδας), τα οποία έχουν εξαγγείλει στην Χαλκίδα ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Παράλληλα, θα ευοδωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η συστηματική και επίμονη προσπάθεια του κ. Ζεμπίλη, ο οποίος είχε θέσει εξαρχής ως προτεραιότητα την βελτίωση του οδικού δικτύου της Εύβοιας, λαμβάνοντας αλλεπάλληλες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. Ειδικότερα, τόσο για την μήκους 7 χλμ. περίπου παράκαμψης Αμαρύνθου, όσο και την 7,5 χιλιομέτρων παράκαμψη Βασιλικού, ο βουλευτής της ΝΔ, σε συνεργασία με τις Δημοτικές Αρχές και την Περιφέρεια, είχε επανειλημμένως επισημάνει στον κ. Υπουργό και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου την αναγκαιότητα επίσπευσης της υλοποίησης των έργων, ώστε να συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, να ενισχύσουν την οδική ασφάλεια και να τονώσουν την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Σάστισε με αυτό που βρήκε στο χωράφι!

Εύβοια: Αυτό το παράθυρο έχει προβληματίσει αρκετούς

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.