Δείτε τι έγινε ένα πρωινό η παραλία της Χαλκίδας! [Φωτογραφία]

Είναι από τις φωτογραφίες που μένουν στην μνήμη μας και δεν τις βλέπουμε πολύ συχνά! Είναι από τα νέα της Εύβοιας που μας αφήνουν με τον στόμα ανοιχτό.

Μέσα σε λίγα λεπτά όλα είχαν χαθεί. Είχε μετατραπεί σε ένα τοπίο στην ομίχλη. Η παραλία της Χαλκίδας είναι από τις πιο δημοφιλείς τοποθεσίες στην Εύβοια.

Είναι η πιο μαγευτική περιοχή της Ευβοϊκής πρωτεύουσας όπου στο ένα χέρι βλέπεις τα καταστήματα της παραλίας της Χαλκίδας και μπροστά σου απλώνονται τα τρελά νερά του Ευρίπου.

Όποιος έχει βρεθεί στην παλιά γέφυρα της Χαλκίδας σίγουρα έχει ακούσει για το μοναδικό φαινόμενο με τα «τρελά νερά» του Ευρίπου που αλλάζουν κατεύθυνση ανά 6 ώρες!

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό, σύνθετο φαινόμενο το οποίο οφείλεται στις παλιρροϊκές δυνάμεις και παρατηρείται στην Ελλάδα μόνο εκεί.

Χάθηκε η παραλία της Χαλκίδας

Στην παρακάτω φωτογραφία αυτό που θα δείτε είναι ένα πολύ πυκνό πέπλο ομίχλης. Η ορατότητα ακόμη και στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ήταν σχετικά περιορισμένη. Ξαφνικά όλα χάθηκαν και το μόνο που βλέπαμε ήταν ένα πυκνό πέπλο ομίχλης. Ελάχιστοι ήταν οι περαστικοί που έκαναν την βόλτα τους στην παραλία, όπως βλέπουμε και στην παρακάτω φωτογραφία. Με δυσκολία βλέπουμε τα μαγαζιά της πόλης, τα εστιατόρια, τα ουζερί και τις καφετέριες.

Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη από την παλιά γέφυρα της Χαλκίδας. Αν καθίσετε, βλέπετε όλη την καταπληκτική πλευρά της πόλης μέχρι το κόκκινο σπίτι.

Μέσα σε λίγα λεπτά όλα είχαν χαθεί. Είχε μετατραπεί σε ένα τοπίο στην ομίχλη. Η παραλία της Χαλκίδας είναι από τις πιο δημοφιλείς τοποθεσίες στην Εύβοια. Πηγή φωτογραφίας: Αντώνιος Λάμπρου

Το φαινόμενο δεν κράτησε πάνω από δύο ώρες αλλά όσοι το συνάντησαν, έπαθαν πλάκα. Η πυκνή ομίχλη είχε καλύψει τη θάλασσα μετατρέποντας ολόκληρη την περιοχή σε σκηνικό βγαλμένο από ταινία.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Τρόμαξαν με αυτό που είδαν στην ακτή!

Εύβοια: Δείτε πως σώθηκε μια γυναίκα από βέβαιο θάνατο

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.