Τι έγινε στην παραλία της Χαλκίδας; Γιατί μαζεύτηκαν βάρκες; [Φωτογραφία]

Είναι μία εικόνα που την βλέπουμε κάθε μέρα στη Χαλκίδα.

Δεν την βλέπουμε όλες τις ώρες αυτή την κατάσταση αλλά μόνο τα πρωινά. Δεκάδες βάρκες συγκεντρώνονται κοντά στην παλιά γέφυρα της Χαλκίδας.

Μαθαίνουμε ότι κάθε πρωί μαζεύονται δεκάδες βάρκες κοντά στην παλιά γέφυρα της Χαλκίδας γιατί εκείνη την στιγμή έχει πολλά ψάρια.

Μάλιστα η κατάλληλη στιγμή για να πιάσουν την καλύτερη ψαριά είναι η ανατολή του ήλιου. Να σας πούμε ότι η επιλογή της ανατολής του ηλίου δεν είναι καθόλου τυχαία.

Το μισάωρο εκείνο από την ώρα που θα ξημερώσει μέχρι και την ώρα που θα βγει ο ήλιος σιγά σιγά, είναι η κατάλληλη στιγμή για να τσιμπήσουν τα ψάρια στα δολώματα. Είναι η στιγμή όπου το μεγάλο ψαράκι, όπως η τσιπούρα, η παλαμίδα και πολλά άλλα θα τσιμπήσουν μιας και πεινούν στη θάλασσα.

Είναι η μαγική στιγμή λίγο πριν το ξημέρωμα όπου τα ψάρια παθαίνουν ένα είδος λαιμαργίας και αρπάζουν ότι συναντήσουν δουν να περνά από μπροστά τους. Πέφτουν με ορμή πάνω τους αλλά όταν καταλάβουν ότι την πάτησαν και έπεσαν σε δόλωμα είναι πολύ αργά.

Μαθαίνουμε ότι κάθε πρωί μαζεύονται δεκάδες βάρκες κοντά στην παλιά γέφυρα της Χαλκίδας γιατί εκείνη την στιγμή έχει πολλά ψάρια.

Στην φωτογραφία, βλέπετε την ώρα που ο ψαράς βάζει τα δυνατά του και όλη την τέχνη και την τεχνική του για να καταφέρει την καλή ψαριά.