Παραλία Θαψά: Εκεί σταματά ο χρόνος και ζεις το όνειρο

Παραλία Θαψά: Πανέμορφος προορισμός στους οποίους μπορείτε να φτάσετε με το αυτοκίνητο

Ο δρόμος πάντα ήταν ένα πρόβλημα για να πας σε ονειρεμένες παραλίες της Εύβοιας.  

Πρόκειται για την παραλία Θαψά που βρίσκεται στην περιοχή της Κύμης.

Κάθε χρόνο φτιάχνουν τον δρόμο για αυτόν τον παράδεισο στην Εύβοια. Σε αυτό τον παράδεισο βρίσκονται δύο εξωτικές παραλίες. Το Τσίλαρο και τα Θαψά. Αυτές οι μαγευτικές παραλίες της Εύβοιας βρίσκονται στην κεντρική Εύβοια και είναι από τις πιο δύσβατες παραλίες του νησιού.

Το χαρακτηριστικό τιρκουάζ χρώμα χάρη στο καταπράσινο τοπίο που καθρεφτίζεται στα κρυστάλλινα νερά είναι η αιτία για αυτό τον χρωματισμό των νερών της. Η παραλία Θαψά είναι “τοποθετημένη” μέσα στη φύση και πρέπει να περάσετε έναν κακοτράχαλο χωματόδρομο για να φτάσετε.

Για να φτάσετε στα Θαψά, θα πρέπει να ταξιδέψετε μέχρι την Κύμη με το αυτοκίνητο σας. Από τη Χαλκίδα, είναι περίπου δύο ώρες η οδήγηση. Στην συνέχεια θα ακολουθήσετε τον δρόμο για Μετόχι. Είναι άσφαλτος. Να έχεις τα μάτια σου 14 μιας και πάνω στο δρόμο, υπάρχει μια ταμπέλα που γράφει τις παραλίες Τσίλαρο και Θαψά.

Για λίγα χιλιόμετρα ακολουθεί ένας δύσκολος χωματόδρομος. Θα πρέπει να περάσετε έναν κακοτράχαλο χωματόδρομο για να φτάσετε αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Μια εξωτική παραλία με πολλές προοπτικές αρκεί να μην έχει βοριαδάκι. Το τοπίο δυσεύρετο με το βουνό να “πέφτει” στη θάλασσα και το νερό να ακουμπάει τα δέντρα.

Αν είναι ήρεμη η θάλασσα, τα νερά πρασινίζουν. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους κατοίκους της Εύβοιας. Πρόκειται για μία μαγική αμμουδιά με πεντακάθαρα, γαλαζοπράσινα νερά.

Η θάλασσα βαθαίνει σταδιακά, κάτι που κάνει την παραλία αυτή ιδανική για οικογένειες. Είναι τόσο μεγάλη που άμα θέλετε απομόνωση θα την βρείτε. Για εμάς, το καλύτερο σημείο της παραλίας είναι στο δεξί της μέρος, που προσφέρει υπέροχη θέα στη θάλασσα αλλά στο δάσος.

Παραλία Θαψά
Παραλία Θαψά (πηγή φωτογραφίας: Στέλιος Φωτιάς)
Παραλία Θαψά
Παραλία Θαψά (πηγή φωτογραφίας: Στέλιος Φωτιάς)
Παραλία Θαψά

Τα νέα της Εύβοιας

Ανακυκλώνω αλλάζω θερμοσίφωνα: Έρχεται η επιδότηση για ηλιακούς θερμοσίφωνες

Προκήρυξη πυροσβεστικής 2023: Πότε θα βγει;

Πρόγραμμα σπίτι μου: Πότε ξεκινά η αίτηση για δάνεια για νέους;

Χαλκίδα: Το email της έφαγε τα λεφτά!

Χαλκίδα: Η απίστευτη πατέντα σε παράθυρο για να μην κρυώνουν

Βόρεια Εύβοια: Ο υδροστρόβιλος τους άφησε άφωνους

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις