Παραλία Θαψά: Η καλύτερη παραλία στην Εύβοια

παραλια θαψα

Τα καλά νέα είναι ότι έφτιαξαν τον δρόμο για αυτόν τον παράδεισο, την παραλία Θαψά.

Έπειτα από συνεχείς παρεμβάσεις στο δρόμο που οδηγεί στις αγαπημένες παραλίες Θαψά και Τσίλαρο, πραγματοποιήθηκε επίστρωση σκυροδέματος στην ανηφόρα για την παραλία Θαψά για την ασφαλέστερη κυκλοφορία των οχημάτων.

Πανέμορφη παραλία που κρύβεται κάτω από τα βουνά και αποκαλύπτεται η εξωτική της πλάση. Αν υπάρχει παράδεισος, είναι μόνο στην Εύβοια και στην παραλία Θαψά.

Η Εύβοια ανέκαθεν είχε τις καλύτερες παραλίες της χώρας. Παραλίες με κύμα, παραλίες χωρίς κύμα, παραλίες μέσα στα δάση.

Ένας καταπληκτικός προορισμός που είναι δίπλα στην Αθήνα. Το μόνο που έχουν να κάνουν οι επισκέπτες της πρωτεύουσας είναι να “περάσουν απέναντι”.

Ο δρόμος πάντα ήταν ένα πρόβλημα για να πάτε σε ονειρεμένες παραλίες στην Εύβοια. Βέβαια όταν θέλετε να διαπιστώσετε πως σταματά ο χρόνος και ζείτε μόνο το όνειρο, τα θυσιάζετε όλα για την παραλία Θαψά.

Κάθε χρόνο φτιάχνουν τον δρόμο για τον παράδεισο στα Θαψά…

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο όπως και φέτος, φτιάχνουν τον δρόμο για τον παράδεισο που ακούει στο όνομα Θαψά.

παραλια θαψα, δρομοσ

Η φωτογραφία, δείχνει μία μπουλντόζα που “ανοίγει” τον δρόμο μιας και κάθε χρόνο ο χειμώνας δημιουργεί προβλήματα και “καταστρέφει” τον δρόμο.

Είναι ένας δρόμος που οδηγεί σε δύο εξωτικές παραλίες κοντά στην περιοχή της Κύμης.

Η παραλία Τσίλαρος και τα Θαψά. Αυτές οι μαγευτικές παραλίες της Εύβοιας βρίσκονται στην κεντρική Εύβοια και είναι από τις πιο δύσβατες παραλίες του νησιού.

Παραλία Θαψά: Τιρκουάζ χρώμα και καταπράσινο τοπίο

Το χαρακτηριστικό τιρκουάζ χρώμα χάρη στο καταπράσινο τοπίο που καθρεφτίζεται στα κρυστάλλινα νερά είναι η αιτία για αυτό τον χρωματισμό των νερών της.

Πως θα φτάσετε στην παραλία Θαψά;

Η παραλία Θαψά είναι “τοποθετημένη” μέσα στη φύση και πρέπει να περάσετε έναν κακοτράχαλο χωματόδρομο για να φτάσετε.

Για να φτάσετε στην παραλία Θαψά, θα πρέπει να ταξιδέψετε μέχρι την Κύμη με το αυτοκίνητο σας.

Από τη Χαλκίδα, είναι περίπου δύο ώρες η οδήγηση. Στην συνέχεια θα ακολουθήσετε τον δρόμο για Μετόχι. Είναι άσφαλτος.

Να έχετε τα μάτια σας 14 μιας και πάνω στο δρόμο, υπάρχει μια ταμπέλα που γράφει τις παραλίες Τσίλαρο και Θαψά.

Για λίγα χιλιόμετρα ακολουθεί ένας δύσκολος χωματόδρομος. Θα πρέπει να περάσετε έναν κακοτράχαλο χωματόδρομο για να φτάσετε αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει στην παραλία Θαψά όπως βλέπετε στις φωτογραφίες του Στέλιου Φωτιά.

παραλια θαψα

Υπάρχουν πολλές προοπτικές στην παραλία Θαψά, αρκεί να μην έχει βοριαδάκι. Το τοπίο δυσεύρετο με το βουνό να “πέφτει” στη θάλασσα και το νερό να “ακουμπάει” τα δέντρα.

Αν είναι ήρεμη η θάλασσα, τα νερά πρασινίζουν.

Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής η παραλία Θαψά, στους κατοίκους της Εύβοιας γιατί έχει μία μαγική αμμουδιά με πεντακάθαρα, γαλαζοπράσινα νερά.

παραδεισενια παραλια, ευβοια

Η θάλασσα βαθαίνει σταδιακά, κάτι που κάνει την παραλία αυτή ιδανική για οικογένειες. Είναι τόσο μεγάλη που άμα θέλετε απομόνωση θα την βρείτε.

Για εμάς, το καλύτερο σημείο της παραλίας είναι στο δεξί της μέρος, που προσφέρει υπέροχη θέα στη θάλασσα αλλά στο δάσος.

Φωτογραφίες άρθρου Στέλιος Φωτιάς