Παραλία Καντίλι: Η εξωτική παραλία μέσα στο δάσος

Εύβοια νέα: Προορισμοί στον νομό

Παραλίες στην Εύβοια: Συνώνυμο του ελληνικού καλοκαιριού αποτελούν οι απειράριθμες ακτές και τα μαγευτικά ακρογιάλια που «φλερτάρουν» με τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου και του Ευβοϊκού.

Η ανακάλυψη ενός κρυμμένου θησαυρού πάντα ιντριγκάρει τους ανθρώπους.

Σε αυτή την περίπτωση δεν πρόκειται για το τσουβάλι με χρυσές λίρες από την κατοχή αλλά για ένα συμβολικό αντικείμενο. Ο σημερινός μας θησαυρός έχει να κάνει με την φωτογραφία που θα δείτε από την Βόρεια Εύβοια. Δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις για την μαγική αυτή τοποθεσία.

Παραλίες στην Εύβοια: Με το βαθύ πράσινο και τους απόκρημνους βράχους

Μόλις βρεθείτε στη φύση της Βόρειας Εύβοιας πάρτε μια βαθιά ανάσα. Αφήστε να μπει μέσα σας η ιστορία και η μοναδική ατμόσφαιρα της περιοχής.  Πρόκειται για την παραλία Μέλουνα στον βόρειο Ευβοικό κάτω ακριβώς απο το όρος Καντήλι!

Πυκνή βλάστηση και πεύκα

Όπως διαβάζουμε στο wikipedia.org, το Καντήλιο ή Κανδήλιο είναι βουνό της Εύβοιας με μέγιστο υψόμετρο 1.246 μέτρα. Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού, κατά μήκος των παραλίων του βόρειου Ευβοικού κόλπου. Η ανατολική του πλευρά καλύπτεται από πυκνή βλάστηση, κυρίως πεύκων, ενώ η δυτική του πλευρά έχει φτωχότερη βλάστηση. Στα νότια συνδέεται με το μεγαλύτερο βουνό της Εύβοιας, την Δίρφη.

Την ίδια ώρα πολλοί Αθηναίοι εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα για τις προγραμματισμένες διακοπές τους.