Πρόγραμμα πανελληνίων 2022: Πότε ξεκινούν;

Δεν θα γίνει κατάργηση της ΕΒΕ ή Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, της Τράπεζας Θεμάτων και ούτε μείωση της εξεταστέας ύλης των πανελλήνιων 2022.

Οι πανελλήνιες εξετάσεις έρχονται το 2022 με χιλιάδες υποψηφίους να ετοιμάζονται….

Δείτε ποιο θα είναι το πρόγραμμα των πανελληνίων 2022 και το πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις.

Ακόμα δεν είναι κάτι σίγουρο αλλά ακούγεται ότι οι φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα επιστρέψουν στην κανονικότητα πριν από την εποχή του κορονοϊού.

Το πρόγραμμα των πανελληνίων 2022, θα ανακοινωθεί επίσημα από το υπουργείο Παιδείας λίγο μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται θα κάνουν πρεμιέρα την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.

Σε ότι αφορά στην ανακοίνωση των βάσεων , αυτή αναμένεται να γίνει νωρίτερα από τα τέλη Αυγούστου, καθώς υποψήφιοι για Σχολές Στρατιωτικές, Αστυνομίας, Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος, δίνουν τις προκαταρκτικές εφέτος την Ανοιξη και από την πορεία αυτής της διαδικασίας θα εξαρτηθεί αν οι υποψήφιοι μάθουν νωρίτερα τις βάσεις .

Αυτό που αλλάζει στις πανελλαδικές εξετάσεις είναι οι πρακτικές δοκιμασίες για τις στρατιωτικές σχολές που θα ολοκληρωθούν μέσα στην άνοιξη.

Οι πανελλήνιες εξετάσεις 2022 δεν θα έχουν μείωση της ύλης μιας και δεν υπήρξαν κενά και λειτούργησαν τα σχολεία χωρίς τηλεκπαίδευση.

Πριν από το Πάσχα έχουν προθεσμία οι πρυτάνεις να καταθέσουν προτάσεις για την αναδιάρθρωση των πανεπιστημίων τους.

Πανελλήνιες 2022: Τι θα γίνει με το μηχανογραφικό και την ΕΒΕ
Πριν από το Πάσχα έχουν προθεσμία οι πρυτάνεις να καταθέσουν προτάσεις για την αναδιάρθρωση των πανεπιστημίων τους. (Nathan Dumlao/Unsplash)

Το υπουργείο παιδείας θέλει να ξεκινήσουν οι αλλαγές από φέτος, ακόμα κι αν είναι σε περιορισμένο βαθμό.

Ήδη οι υποψήφιοι των πανελληνίων θα συμπληρώσουν ένα διαφορετικό μηχανογραφικό καθώς υπάρχουν προσθήκες σχολών αλλά και «άνοιγμα» τμημάτων σε διαφορετικά επιστημονικά πεδία.

Το ίδιο ισχύει και για το μηχανογραφικό. Θα υπάρξει όπως και πέρσι διπλό μηχανογραφικό για τα πανεπιστήμια και θα υποβληθεί όπως και πέρυσι για πρόσβαση στα δημόσια ΙΕΚ.

Όσον αφορά την ελάχιστη βάση εισαγωγής, την ΕΒΕ όπως την λέμε, τα πανεπιστήμια θα έχουν την ευκαιρία να τροποποιήσουν τους συντελεστές.

Πολλά τμήματα, βλέποντας άδεια αμφιθέατρα, θα αλλάξουν τους συντελεστές. Έτσι θα τον μειώσουν για να εισέλθουν περισσότεροι φοιτητές.