Πανελλήνιες 2022: Ποιες οι ημερομηνίες;

Οι πανελλήνιες εξετάσεις έρχονται το 2022 με χιλιάδες υποψηφίους να ετοιμάζονται….

Δείτε για πότε ακούγονται οι ημερομηνίες έναρξή τους και το πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις.

Ακόμα δεν είναι κάτι σίγουρο αλλά ακούγεται ότι οι φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα επιστρέψουν στην κανονικότητα πριν από την εποχή του κορονοϊού.

Δεν θα έχει καμμία σχέση η ημερομηνία έναρξης των πανελληνίων εξετάσεων με πέρσι όπου άρχισαν στις 15 Ιουνίου. Από ότι φαίνεται θα κάνουν πρεμιέρα την πρώτην πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.

Αυτό που αλλάζει στις πανελλαδικές εξετάσεις είναι οι πρακτικές δοκιμασίες για τις στρατιωτικές σχολές που θα ολοκληρωθούν μέσα στην άνοιξη.

Οι πανελλήνιες εξετάσεις 2022 δεν θα έχουν μείωση της ύλης μιας και δεν υπήρξαν κενά και λειτούργησαν τα σχολεία χωρίς τηλεκπαίδευση.

Πριν από το Πάσχα έχουν προθεσμία οι πρυτάνεις να καταθέσουν προτάσεις για την αναδιάρθρωση των πανεπιστημίων τους.

Το υπουργείο παιδείας θέλει να ξεκινήσουν οι αλλαγές από φέτος, ακόμα κι αν είναι σε περιορισμένο βαθμό.

Ήδη οι υποψήφιοι των πανελληνίων θα συμπληρώσουν ένα διαφορετικό μηχανογραφικό καθώς υπάρχουν προσθήκες σχολών αλλά και «άνοιγμα» τμημάτων σε διαφορετικά επιστημονικά πεδία.

Πανελλήνιες 2022: Τι θα γίνει με το μηχανογραφικό και την ΕΒΕ
Πριν από το Πάσχα έχουν προθεσμία οι πρυτάνεις να καταθέσουν προτάσεις για την αναδιάρθρωση των πανεπιστημίων τους. (Nathan Dumlao/Unsplash)

Το ίδιο ισχύει και για το μηχανογραφικό. Θα υπάρξει όπως και πέρσι διπλό μηχανογραφικό για τα πανεπιστήμια και θα υποβληθεί όπως και πέρυσι για πρόσβαση στα δημόσια ΙΕΚ.

Όσον αφορά την ελάχιστη βάση εισαγωγής, την ΕΒΕ όπως την λέμε, τα πανεπιστήμια θα έχουν την ευκαιρία να τροποποιήσουν τους συντελεστές.

Πολλά τμήματα, βλέποντας άδεια αμφιθέατρα, θα αλλάξουν τους συντελεστές. Έτσι θα τον μειώσουν για να εισέλθουν περισσότεροι φοιτητές.

Τα νέα της Εύβοιας

Επόχικο επίδομα 2023: Πότε θα γίνει η αίτηση και η πληρωμή;

Προσλήψεις στο δημόσιο: Ξεκινά η προκήρυξη 1Ε 2023

Μεταφορικό ισοδύναμο: Πότε θα πληρωθεί;

Αυτός είναι ο πιο τρομακτικός τοίχος στη Χαλκίδα

Αυλωνάρι: Αυτό είναι το πιο ερωτικό πρωινό!

Χαλκίδα: Το μυστικό που έκρυβε στο μπαλκόνι

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις