Πανελλήνιες 2022: Ποιες οι ημερομηνίες και πότε τα αποτελέσματα;

Πανελλήνιες 2022: Ποιες είναι οι ημερομηνίες και πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα;

Ημερομηνίες πανελλήνιες 2022: Την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 ξεκινούν φέτος οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων ενώ, μια μέρα πριν Πέμπτη 2 Ιουνίου ξεκινούν για τους μαθητές των ΕΠΑΛ.

Νωρίτερα θα ανακοινωθούν φέτος τα αποτελέσματα για τις πανελλήνιες 2022 σύμφωνα με το υπουργείο παιδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό θα γίνει στις αρχές Ιουλίου 2022.

Πέρσι ανακοινώθηκαν με SMS στις 9 Ιουλίου 2021 οι βαθμολογίες βάζοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Παράλληλα τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων αναρτήθηκαν και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας results.it.minedu.gov.gr, ενώ οι βαθμοί στάλθηκαν με sms σε όσους είχαν κάνει αίτηση έως την Τρίτη 6 Ιουλίου στο smsresults.minedu.gov.gr.

Τα αποτελέσματα αναρτήθηκαν μετά τις 13:00, ενώ διευκρινίζεται πως οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.

Έτσι θα μπορούν να σχεδιάσουν το μηχανογραφικό τους έχοντας μια πιο πλήρης εικόνα για τις επιλογές τους. Φωτογραφία: Joanna Kosinska

Τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων 2022 θα βγουν νωρίτερα για να μπορούν να σχεδιάσουν οι υποψήφιοι το μηχανογραφικό τους έχοντας μια πιο πλήρης εικόνα για τις επιλογές τους.

Η γνωστοποίηση βαθμών των πανελληνίων εξετάσεων 2022 και φέτος μπορεί να γίνει και μέσω της λήψης γραπτού μηνύματος (SMS) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου του υποψηφίου.