Πως το παιδί θα αγαπήσει το σχολείο;

Είναι μια ερώτηση που θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε απαντήσεις.

Αυτό δεν είναι εύκολο. Χρειάζεται τρόπος και κόπος. Μέσα από το evianews θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ένας προφανής τρόπος για να το κάνετε είναι να τους κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τα μαθήματα τους, την πορεία τους αλλά και τις σκέψεις τους.
Η εκπαίδευση αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς και θα πρέπει να είστε ενήμεροι και να μην μένετε στα παλιά δεδομένα, αλλά να προσαρμόζεστε στα νέα.

Είναι πολύ χρήσιμο να μιλάτε για το σκοπό της εκπαίδευσης γενικά με τα παιδιά σας και να ενθαρρύνετε και την εκμάθηση εκτός σχολείου.

Επισκεφτείτε μουσεία ως οικογένεια, συζητείστε για τα τοπικά γεγονότα, ακολουθείστε τα χόμπι τους και τα ενδιαφέροντα τους, κάντε διάλογο μαζί τους.
Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας κάνουν τα μαθήματα τους στο σπίτι.

Δεν αρκεί μια ερώτηση. Είναι πολύ σημαντικό να εμπλέκεστε στο διάβασμα τους. Είναι άλλωστε ένας τρόπος να αναθεωρήσετε αλλά και να ενισχύσετε τις γνώσεις σας για το τι μαθαίνουν.

Μπορείτε να ορίσετε κάποιους κανόνες για το διάβασμα στο σπίτι, όπως για παράδειγμα να σβήνουν οι οθόνες τάμπλετ, κινητών και τηλεοράσεων κάποιες συγκεκριμένες ώρες στην ημέρα ώστε να αξιοποιούνται για το διάβασμα. Φροντίστε τα σημεία που υπάρχει τραπέζι στο σπίτι να είναι καθαρά και φωτεινά ώστε να έχει τη δυνατότητα να διαβάζει και εκτός του δωματίου του άμα θέλει.