Δείτε πως έγινε για λίγο ο ουρανός στη Χαλκίδα [Φωτογραφία]

Χαλκίδα

Η φύση παίζει τα δικά της παιχνίδια. Μέσα σε λίγα λεπτά όλα αλλάζουν. Ζούμε απίστευτες καταστάσεις. Ζούμε το καλοκαίρι όπου μέσα σε δευτερόλεπτα αλλάζει σε χειμώνα. Δεν ξεχνάμε τις πλημμύρες της Εύβοιας όπου από ζέστη και ήλιο μέσα σε λίγα λεπτά είχαμε ακατάπαυστη βροχή.

Συνήθως η φύση μας δίνει και ωραίες εικόνες. Παρακάτω θα δείτε μία ωραία εικόνα από την παραλία της Χαλκίδας. Μία φωτογραφία που συνδυάστηκε με το ηλιοβασίλεμα.

Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το να κάνεις το περπάτημα σου στη Χαλκίδα. Έχοντας στην μία πλευρά τα μαγαζιά και στην άλλη τον Ευβοϊκό δεν υπάρχει πιο ωραία εικόνα.

Και βέβαια στο βάθος, το κάστρο Καράμπαμπα που βρίσκεται στην ηπειρωτική πλευρά της πόλης, στον λόφο που ονομάζεται Φούρκα, στη συνοικία της Κανήθου.

Η θέση του είναι στρατηγική, καθώς ελέγχει τον πορθμό του Ευρίπου και την πόλη της Χαλκίδας. Η θέση του Κάστρου ταυτίζεται από μερικούς μελετητές με την αρχαία πόλη Κάνηθο, καθώς σώζονται σποραδικά ίχνη κτισμάτων και τάφων στην επιφάνεια του εδάφους.

Ο λόφος πιθανότατα οχυρώθηκε για πρώτη φορά κατά τη Ρωμαϊκή περίοδο, αλλά είναι βέβαιο ότι δεν είχε οχύρωση στους Βυζαντινούς χρόνους και κατά τη διάρκεια της Βενετοκρατίας και τους πρώτους αιώνες της Τουρκοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος στη Χαλκίδα, ο ουρανός φέρει ροζ χρώμα. Αυτό είναι αποτέλεσμα της σκέδασης.

Δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια για να σας περιγράψουμε αυτή την εικόνα. Μαζεύτηκαν αρκετά σύννεφα. Όσα φώτιζε ο ήλιος τα έκανε να δείχνουν ροζ.

Όσα δεν κατάφερε να φωτίσει έμειναν γκρίζα. Δείτε την απίθανη φωτογραφία από τη Χαλκίδα.


Λίγα λόγια για τη Χαλκίδα

Η Χαλκίδα είναι η πρωτεύουσα και ο κύριος λιμένας της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Βρίσκεται κτισμένη στις δύο πλευρές του Πορθμού του Ευρίπου, όπου ένα μέρος της καταλαμβάνει τμήμα της νήσου Εύβοιας, το δε άλλο έχει κτιστεί στη Στερεά Ελλάδα.

Στην ηπειρωτική πλευρά της, στον λόφο της Κανήθου, δεσπόζει το Οθωμανικό κάστρο του Καράμπαμπα, το οποίο, μαζί με τη Γέφυρα του Ευρίπου και το μοναδικό φαινόμενο αλλαγής της κατεύθυνσης των υδάτων, ανά έξι ώρες αποτελούν τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της.

Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, η Χαλκίδα έχει πληθυσμό 59.125 κατοίκους.

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε τι σπάνιο βρήκε στην κορυφή βουνού της Εύβοιας! [Φωτογραφία]

Όταν στην Εύβοια ζούσε ένας άγιος! [Φωτογραφίες]

Πως θα γεμίσετε το σπίτι σας με εκατομμύρια λαμπάκια κάνοντας τον εντυπωσιακότερο στολισμό στην περιοχή σας με μόλις 25 λεπτά του ευρώ

Δείτε όλα τα νέα από την Εύβοια, τη στιγμή που συμβαίνουν, με την ματιά του Γιώργου Κουτσελίνη στο Evianews.com