Όσιος Δαυίδ: Ο θαυματουργός άγιος της Εύβοιας [Βίντεο]

Όσιος Δαυίδ Εύβοια: Τα σύγχρονα θαύματα του
Όσιος Δαυίδ Εύβοια: Τα σύγχρονα θαύματα του

Όσιος Δαυίδ: Πάρα πολλά είναι τα θαύματα του Αγίου – Δείτε πως έσωσε παιδάκι από βέβαιο θάνατο όταν ανασύρθηκε αναίσθητο από πισίνα ξενοδοχείου.

Περισσότερα από 480 χρόνια υπάρχει το μοναστήρι του Όσιου Δαυίδ στην Εύβοια. Κατά το πέρασμα των χρόνων, πέρασε πολλά. Ο Όσιος Δαυίδ ανακάλυψε την θεϊκή χάρη όταν είδε όραμα, τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο.

Όσιος Δαυίδ Εύβοια: Τα σύγχρονα θαύματα του

Ένα παιδάκι όπως θα δείτε και στο βίντεο, έπεσε μέσα σε πισίνα ξενοδοχείου και ημιλιπόθυμο το μετέφεραν στο νοσοκομείο. Οι γιατροί δεν έδιναν πολλές ελπίδες. Και όμως οι παππούδες του, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο μοναστήρι όταν έμαθαν τα μαντάτα, προσευχήθηκαν και ως εκ θαύματος το παιδάκι έγινε καλά.

Οσιος Δαυίδ προστάτης

Είναι προστάτης όλων των πιστών που καθημερινά καταφθάνουν για να προσκυνήσουν το μοναστήρι του στην Βόρεια Εύβοια. Η μονή του Οσίου Δαυίδ, βρίσκεται στην καρδιά πυκνόφυτης έκτασης στα χαμηλά των βουνών «Καβαλάρης» και « Ξηρόν όρος» απέναντι του χωριού Δρυμώνα και πάνω από το χωριό Καλαμούδι και είναι αφιερωμένη στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος.

Το θαύμα του Αγίου

Ένα από τα πιο ξακουστά θαύματα ήταν όταν κάποτε ο άγιος χρειάστηκε να περάσει από την Αταλάντη στις Ροβιές. Παρακάλεσε εκεί ένα βαρκάρη να τον περάσει απέναντι. Ο βαρκάρης τον είδε ρακένδυτο και αρνήθηκε.

Τότε έβγαλε το τριμμένο ράσο του, το άπλωσε πάνω στο νερό της θάλασσας, έκανε το σημείο του Σταυρού, προσευχήθηκε και ανέβηκε επάνω του και ω του θαύματος, άρχισε να ταξιδεύει!

Ο συγκλονιστικός βίος του Οσίου Δαυίδ

Τα ιερά λείψανα των αγίων και οι δοκιμασίες της μονής είναι τα πολύτιμα κειμήλια που διασώθηκαν με πίστη Θεού από τους μοναχούς παρά τις δοκιμασίες που πέρασε η ιστορική μονή ανά τους αιώνες στο βίντεο που ακολουθεί:

Τα νέα της Εύβοιας

Επίδομα 600 ευρώ ένστολοι: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

Πως κάνω ασφάλιση έμμεσου και προστατευόμενου μέλους;

Πως μπορείς να δεις τι επιδόματα δικαιούσαι;

Εύβοια: Δεν τα κατάφερε ο άτυχος άνδρας που «καρφώθηκε» σε κάγκελο- Θρήνος πριν τις γιορτές

Ένας απίστευτος Χριστουγεννιάτικος στολισμός στην Εύβοια

Χαλκίδα: Γυναίκα έζησε τον εφιάλτη στο τιμόνι

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις