Ορθοπαιδική χειρουργική για προβλήματα αρθρώσεων τόσο με χειρουργικές όσο και με μη χειρουργικές τεχνικές

Η Ορθοπαιδική είναι η ιατρική ειδικότητα που περιλαμβάνει τη θεραπεία του μυοσκελετικού συστήματος, το οποίο αποτελείται από τα οστά, τις αρθρώσεις, τους συνδέσμους, τους τένοντες και τους μύες του σώματός σας. Η ορθοπαιδική φροντίδα συχνά περιλαμβάνει μια ομαδική προσέγγιση που μπορεί να περιλαμβάνει γιατρό, φυσιοθεραπευτή καθώς και άλλους γιατρούς διαφορετικών ειδικοτήτων.

Ένας ορθοπαιδικός χειρούργος https://www.grigoriosavramidis.gr/ έχει εμπειρία στη θεραπεία όλων των τύπων μυοσκελετικών παθήσεων. Πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται ειδικούς και εξειδικευμένους ορθοπαιδικούς χειρουργούς όταν οι συνθήκες τους είναι περίπλοκες ή ασυνήθιστες. Είναι καλά εκπαιδευμένοι στη διαχείριση προβλημάτων των αρθρώσεων τόσο με χειρουργικές όσο και με μη χειρουργικές τεχνικές. Σε αυτό το επάγγελμα, η αθλητική ιατρική είναι ένας ειδικός κλάδος της ορθοπαιδικής που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει πλήρη ιατρική φροντίδα σε ενεργά άτομα όλων των ηλικιακών ομάδων. Οι γιατροί που μπορεί να είναι μέρος της ορθοπαιδικής ομάδας περιλαμβάνουν –

• Νευρολόγοι

• Ειδικοί για τον πόνο

• Ιατροί πρωτοβάθμιας περίθαλψης

• Ψυχίατροι

Η ορθοπαιδική σας επιτρέπει να κινείστε, να εργάζεστε και να είστε δραστήριοι. Οποιοσδήποτε αριθμός ιατρικών προβλημάτων μπορεί να επηρεάσει τα οστά, τις αρθρώσεις, τους συνδέσμους, τους τένοντες και τους μύες. Εξαιτίας αυτών των προβλημάτων, οι ορθοπαιδικοί χειρουργοί συνεργάζονται με μια ομάδα γιατρών και υπο-ειδικών σε άλλους τομείς για να καθορίσουν την καταλληλότερη θεραπευτική επιλογή για τις ατομικές σας ανάγκες. Οι τεχνικές και οι υπηρεσίες διαχείρισης του πόνου είναι οι καλύτερες και οι πιο αποτελεσματικές για ασθενείς όλων των ηλικιών. Τόσο οι χειρουργικές όσο και οι μη χειρουργικές επιλογές είναι διαθέσιμες για μυοσκελετικούς τραυματισμούς και παθήσεις από την αποτελεσματική ομάδα ειδικών χειρουργών. Ένας ασθενής μπορεί να λάβει ειδική βοήθεια για οποιονδήποτε ορθοπαιδικό τραυματισμό ή πάθηση που μπορεί να αντιμετωπίζει. Οι παθήσεις και καταστάσεις που αντιμετωπίζονται συνήθως από  τους ορθοπαιδικούς χειρουργούς είναι –

• Προβλήματα στις αρθρώσεις

• Κατάγματα

• Αθλητικές κακώσεις

• Τραύμα στη σπονδυλική στήλη, τα πόδια, τα χέρια, το ισχίο και τον αυχένα

• Μη καρκινικοί (καλοήθεις) και καρκινικοί όγκοι οστών και ιστών

• Τραυματισμοί χεριών, ώμων και αγκώνων

• Παθήσεις σπονδυλικής στήλης (λαιμός και πλάτη)

• Αθλητιατρική

• Πόδι, αστράγαλος, γόνατο

Οι ορθοπαιδικοί χειρουργοί είναι εξοικειωμένοι με όλες τις πτυχές του μυοσκελετικού συστήματος, αλλά πολλοί ειδικεύονται σε ορισμένες περιοχές, όπως το πόδι και ο αστράγαλος, η σπονδυλική στήλη, το ισχίο ή το γόνατο. Οι ορθοπεδικές επεμβάσεις περιλαμβάνουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες για όλο το φάσμα των μυοσκελετικών παθήσεων. Αυτά παρέχουν στον ασθενή μια πλήρη συνεχή φροντίδα (από τη διάγνωση έως τη θεραπεία και την αποκατάσταση).
Οι ορθοπαιδικοί χειρουργοί δεσμεύονται να θεραπεύουν τραυματισμούς και ασθένειες που επηρεάζουν το μυοσκελετικό σύστημα του σώματός σας. Οι ορθοπαιδικές χειρουργικές επεμβάσεις και οι υπηρεσίες αποκατάστασης βοηθούν τους ανθρώπους να έχουν πλήρη ίαση, ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν ενεργά την άφθονη ποιότητα ζωής.