Ώρες αγωνίας έζησε το μεσημέρι της Δευτέρας ένας ηλικιωμένος άνδρας στην Κύμη Ευβοίας, όταν η φωτιά που άναψε για να κάψει κλαδιά ξέφυγε από τον έλεγχό του και άρχισε να απλώνεται επικίνδυνα στα ξερά χόρτα γύρω από το χωράφι του.
Μέσα σε λίγα λεπτά, οι φλόγες φούντωσαν και ο καπνός έγινε ορατός από μεγάλη απόσταση, προκαλώντας αναστάτωση στην περιοχή. Περίοικοι που είδαν τη φωτιά να μεγαλώνει ειδοποίησαν αμέσως την Πυροσβεστική, η οποία κινητοποιήθηκε με δύναμη από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κύμης.
Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τις φλόγες και κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο πριν προλάβει να επεκταθεί σε γειτονικά κτήματα με ελαιόδεντρα. Χάρη στην έγκαιρη επέμβασή τους, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Ο ηλικιωμένος, εμφανώς σοκαρισμένος, φέρεται να είπε στους πυροσβέστες ότι «δεν κατάλαβε πώς ξέφυγε η φωτιά».
Ωστόσο, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο για παράνομη καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, ενώ συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου.
Η υπόθεση αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ οι αρχές υπενθυμίζουν πως η καύση υπολειμμάτων απαγορεύεται χωρίς σχετική άδεια, ειδικά σε περιόδους αυξημένου κινδύνου πυρκαγιών.
Περισσότερα νέα από την Εύβοια
Τελευταία αυλαία στην Εύβοια για έναν μύθο: Ο σπουδαίος ηθοποιός πέρασε στην αιωνιότητα
Ώρες αγωνίας για άντρα στην Νότια Εύβοια
Ώρες αγωνίας για 55χρονη που έπρεπε να μεταφερθεί στην Κύμη
Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και προσθέστε το στα αποτελέσματα αναζήτησης για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.
Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianews του Γιώργου Κουτσελίνη.

