ΟΠΕΚΕΠΕ πληρωμές κτηνοτρόφων: Πληρωμή de minimis σε κτηνοτρόφους – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι.
Δόθηκαν χρήματα σε ορισμένους κτηνοτρόφους που δικαιούνταν αποζημιώσεις.
Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Μαρτίου 2022, μέσω του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), η πληρωμή ορισμένων κτηνοτρόφων.
Πρόκειται για δικαιούχους που εντάχθηκαν στο ειδικό καθεστώς ενίσχυσης των κτηνοτρόφων των Δήμων Μαντουδίου – Λίμνης -Αγίας Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού.

Συνολικά, πληρώθηκαν 478.320 ευρώ σε 205 κτηνοτρόφους της Βόρειας Εύβοιας, οι οποίοι επλήγησαν άμεσα ή έμμεσα από τις μεγάλες πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.
Υπενθυμίζεται ότι η κοινή υπουργική απόφαση, δίνει αποζημίωση 40 ευρώ ανά αιγοπρόβατο στις άμεσα πληττόμενες κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.
Επίσης 20 ευρώ ανά αιγοπρόβατο στις έμμεσα πληττόμενες κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.
Η κυβέρνηση προχωρά με την εφαρμογή μέτρων είτε οριζόντια, είτε στοχευμένα, προκειμένου η περιοχή να αποκτήσει διατηρήσιμες προοπτικές ανάκαμψης, σε συνδυασμό, φυσικά, και με το υπό εξέλιξη σχέδιο ανασυγκρότησης.
Περισσότερα νέα από την Εύβοια
Είδαν αυτοκίνητο να εξαφανίζεται από τη φωτιά στην Τριάδα;
Βουβός θρήνος σε περιοχή της Εύβοιας – Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι έφυγε τόσο νωρίς
Εύβοια: Θρήνος για παλικάρι που δεν κατάφερε να κρατηθεί στην ζωή
Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News

