Κύμη: Άγιος φωτογραφήθηκε με τους κατοίκους

Φωτογραφήθηκε με τους κατοίκους της Εύβοιας λίγο πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες

Είναι από τις πιο σημαντικές φωτογραφίες από την Κύμη και την θυμούνται τα εγγόνια τους.

Μάλιστα ο άγιος γιορτάζει την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου. Ο άγιος πριν πολλά χρόνια βρέθηκε στην Κύμη. Πάμε πολλά χρόνια πίσω στο 1891. Στην όμορφη κωμόπολη της Εύβοιας έμεινε περίπου δυόμιση χρόνια αφού διορίστηκε ως εκπρόσωπος της εκκλησίας.

Θαυματουργός άγιος φωτογραφήθηκε με τους κάτοικους της Εύβοιας λίγο πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες (Δείτε παρακάτω την φωτογραφία)

Μία αγαπητή φυσιογνωμία για το κόσμο της Κύμης. Τρία χρόνια πριν την διεξαγωγή των πρώτων συγχρόνων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 1896, ο Άγιος Νεκτάριος αναφέρεται στην αξία και τον σκοπό της γυμναστικής αθλήσεως και των αθλοπαιδιών για τους νέους. Την ομιλία εξεφώνησε ο ίδιος στα εγκαίνια Γυμναστικού Συλλόγου στην Κύμη της Ευβοίας, την 21η Αυγούστου του έτους 1893.

Τα θαύματα του Αγίου Νεκταρίου

Βρισκόμαστε στο 1904 και ο Άγιος Νεκτάριος ταξιδεύει για πρώτη φορά στην Αίγινα, με σκοπό να δει την περιοχή όπου υπάρχει μια εγκαταλελειμμένη μονή, την οποία σκοπεύει να επαναλειτουργήσει. Πριν ακόμα φτάσει στο λιμάνι το πλοίο με το οποίο ταξίδευε ο Άγιος, ένα δαιμονισμένο παιδί κυλιόταν στο έδαφος και φώναζε: “Έρχεται, έρχεται ο δεσπότης. Τρέξτε να τον ανταμώσετε. Έρχεται ο Άγιος που θα σώσει το νησί”

Όταν αποβιβάστηκε ο Άγιος Νεκτάριος στην Αίγινα, του είπαν τα περί του δαιμονισμένου νέου και εκείνος ζήτησε να τον πάνε κοντά του. Ο δαιμονισμένος εξακολουθούσε να φωνάζει αλλά ο άγιος δεν έχασε την ψυχραιμία του. Πάντα είχε υπομονή και συγχωρούσε. Άρχισε να προσεύχεται και άγγιξε με την άκρη της αρχιερατικής του ράβδου, το στόμα του παιδιού. Δεν χρειάστηκε να περάσουν πολλά λεπτά για να γίνει το θαύμα. Το δαιμονισμένο παιδί έγινε αμέσως καλά! Και αυτό είναι ένα από τα χιλιάδες θαύματα του αγίου που πέρασε λίγα χρόνια από την ζωή του και στην Εύβοια.

Φωτογραφήθηκε με τους κατοίκους της Εύβοιας λίγο πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες
Στην φωτογραφία ο άγιος είναι παρέα με τους κατοίκους της Κύμης στην Εύβοια- πηγή φωτογραφίας: evoias.blogspot.gr