Έντονη ανησυχία και προβληματισμό έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Αλιβερίου η έξαρση νέων περιστατικών τηλεφωνικής απάτης, τα οποία έχουν καταγραφεί με αυξανόμενη συχνότητα τα τελευταία εικοσιτετράωρα.
Επιτήδειοι, δρώντας με μεθοδικότητα, επιχειρούν να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες, χρησιμοποιώντας ως «προσωπείο» ότι είναι τεχνικοί της ΔΕΗ.
Σύμφωνα με τις επίσημες καταγγελίες που έχουν φτάσει στις αρχές, οι άγνωστοι δράστες πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις σε ανυποψίαστους δημότες. Με πρόσχημα δήθεν τεχνικές βλάβες, επιστροφές χρημάτων, εκκρεμή επιδόματα ή υποτιθέμενες εκπτώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, προσπαθούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των θυμάτων τους.
Ο κύριος στόχος των δραστών είναι η άμεση απόσπαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, καθώς και των απόρρητων στοιχείων των τραπεζικών λογαριασμών και των πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών των πολιτών. Οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν πιεστική φρασεολογία προκειμένου να οδηγήσουν τους πολίτες στην αποκάλυψη των κωδικών e-banking τους, κάτι που τους επιτρέπει στη συνέχεια να «σηκώσουν» χρηματικά ποσά από τους λογαριασμούς τους.
Οι τοπικοί φορείς και οι αρχές ασφαλείας εφιστούν την ιδιαίτερη προσοχή των κατοίκων, τονίζοντας ότι κανένας υπάλληλος της ΔΕΗ ή τραπεζικού ιδρύματος δεν πρόκειται ποτέ να ζητήσει τηλεφωνικά κωδικούς πρόσβασης, αριθμούς καρτών ή άλλα ευαίσθητα τραπεζικά δεδομένα.
Παράλληλα, καλούν τους πολίτες, σε περίπτωση που δεχτούν παρόμοια ύποπτη κλήση, να κλείνουν αμέσως το τηλέφωνο και να επικοινωνούν απευθείας με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους για να αναφέρουν το συμβάν.
Περισσότερα νέα από την Εύβοια
Θλίψη σε χωριό της Εύβοιας για αγαπημένο τους συγχωριανό τους
Η παραλία με τα «κουφέτα» στην Εύβοια που δεν μοιάζει με καμία άλλη
Ώρες αγωνίας για 35χρονο να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Κύμης
Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και προσθέστε το στα αποτελέσματα αναζήτησης για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.
Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianews του Γιώργου Κουτσελίνη.

Ο Γιώργος Κουτσελίνης είναι ένας έμπειρος και καταξιωμένος δημοσιογράφος, του οποίου η επαγγελματική διαδρομή συνδυάζει τη βαθιά γνώση της τοπικής κοινωνίας με την εμπειρία στα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της χώρας.
Με καταγωγή από την Κύμη, όπου και αποφοίτησε από το Λύκειο το 1997, έθεσε από νωρίς τις διεθνείς ακαδημαϊκές βάσεις για την καριέρα του. Σπούδασε δημοσιογραφία στο αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο του Paisley στη Σκωτία, από όπου αποφοίτησε το 2003, αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις και μια σύγχρονη οπτική για τον χώρο της ενημέρωσης.
Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, αφοσιώθηκε στο πάθος του για τη δημοσιογραφία. Για μία ολόκληρη δεκαετία (2009-2019), υπήρξε η φωνή και η εικόνα της Εύβοιας για έναν από τους κορυφαίους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, τον ALPHA, καλύπτοντας με συνέπεια και αξιοπιστία όλα τα μεγάλα γεγονότα της περιοχής.
Η πορεία του συνεχίστηκε με σημαντικές συνεργασίες σε πανελλαδικό επίπεδο, με πιο πρόσφατη αυτή στην επιτυχημένη ενημερωτική εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Παράλληλα, ο Γιώργος Κουτσελίνης έχει κατακτήσει και τον κόσμο του ραδιοφώνου. Σήμερα, βρίσκεται καθημερινά στο τιμόνι της πρωινής ζώνης του Live FM, από τις 10:00 έως τις 13:00, όπου με τον δυναμικό του λόγο, το χιούμορ και την καίρια ανάλυση της επικαιρότητας, έχει χτίσει μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης με το ακροατήριό του.
Ο ιστότοπος, υπό τη διεύθυνση του δημοσιογράφου Γιώργου Κουτσελίνη, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως τοπικά νέα, κοινωνικά ζητήματα και έκτακτα περιστατικά.
Παρέχει κατηγορίες όπως “Βόρεια Εύβοια” και “Νότια Εύβοια” για στοχευμένη ενημέρωση, καθώς και ενότητες για τα τελευταία νέα και ρεπορτάζ από την περιοχή.


