Μάθημα ανθρωπιάς από την 7η ΕΜΑΚ που έσωσε εγκλωβισμένο κατσίκι σε γκρεμό
Σκηνές που κόβουν την ανάσα εκτυλίχθηκαν σε απόκρημνη πλαγιά της Εύβοιας, όταν ένα κατσίκι εγκλωβίστηκε σε επικίνδυνο γκρεμό και κινδύνευε να πέσει στο κενό.
Οι πυροσβέστες της 7ης ΕΜΑΚ έδωσαν πραγματική μάχη με τον χρόνο και το σαθρό έδαφος, σε μια δύσκολη επιχείρηση προκαλώντας συγκίνηση και θαυμασμό.
Κατσίκι εγκλωβίστηκε στην θέση Σύνορο στην περιοχή του Μαρμαρίου. Πρόκειται για μία απόκρημνη, βραχώδη πλαγιά, σε σημείο με έντονη κλίση και εξαιρετικά περιορισμένη πρόσβαση.
Η μορφολογία του εδάφους και το σαθρό υπέδαφος έκαναν την επιχείρηση ιδιαίτερα απαιτητική, ενώ οποιαδήποτε λανθασμένη κίνηση θα μπορούσε να αποβεί μοιραία.
Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες, με τη συνδρομή εξειδικευμένου κλιμακίου της 7ης ΕΜΑΚ, προσέγγισαν πεζοί το δύσβατο σημείο μεταφέροντας τον απαραίτητο διασωστικό εξοπλισμό.
Οι πυροσβέστες επιχείρησαν με τη χρήση σχοινιών και τεχνικών ορεινής διάσωσης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια τόσο του ζώου όσο και των ίδιων.
Η επιχείρηση διήρκεσε αρκετή ώρα, καθώς οι διασώστες χρειάστηκε να κινηθούν με απόλυτη προσοχή λόγω της επικινδυνότητας του σημείου.
Τελικά, το κατσίκι απεγκλωβίστηκε με επιτυχία και μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο.
Περισσότερα νέα από την Εύβοια
Θλίψη σε χωριό της Εύβοιας για αγαπημένο τους συγχωριανό τους
Η παραλία με τα «κουφέτα» στην Εύβοια που δεν μοιάζει με καμία άλλη
Ώρες αγωνίας για 35χρονο να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Κύμης
Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και προσθέστε το στα αποτελέσματα αναζήτησης για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.
Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianews του Γιώργου Κουτσελίνη.

Ο Γιώργος Κουτσελίνης είναι ένας έμπειρος και καταξιωμένος δημοσιογράφος, του οποίου η επαγγελματική διαδρομή συνδυάζει τη βαθιά γνώση της τοπικής κοινωνίας με την εμπειρία στα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της χώρας.
Με καταγωγή από την Κύμη, όπου και αποφοίτησε από το Λύκειο το 1997, έθεσε από νωρίς τις διεθνείς ακαδημαϊκές βάσεις για την καριέρα του. Σπούδασε δημοσιογραφία στο αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο του Paisley στη Σκωτία, από όπου αποφοίτησε το 2003, αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις και μια σύγχρονη οπτική για τον χώρο της ενημέρωσης.
Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, αφοσιώθηκε στο πάθος του για τη δημοσιογραφία. Για μία ολόκληρη δεκαετία (2009-2019), υπήρξε η φωνή και η εικόνα της Εύβοιας για έναν από τους κορυφαίους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, τον ALPHA, καλύπτοντας με συνέπεια και αξιοπιστία όλα τα μεγάλα γεγονότα της περιοχής.
Η πορεία του συνεχίστηκε με σημαντικές συνεργασίες σε πανελλαδικό επίπεδο, με πιο πρόσφατη αυτή στην επιτυχημένη ενημερωτική εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Παράλληλα, ο Γιώργος Κουτσελίνης έχει κατακτήσει και τον κόσμο του ραδιοφώνου. Σήμερα, βρίσκεται καθημερινά στο τιμόνι της πρωινής ζώνης του Live FM, από τις 10:00 έως τις 13:00, όπου με τον δυναμικό του λόγο, το χιούμορ και την καίρια ανάλυση της επικαιρότητας, έχει χτίσει μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης με το ακροατήριό του.
Ο ιστότοπος, υπό τη διεύθυνση του δημοσιογράφου Γιώργου Κουτσελίνη, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως τοπικά νέα, κοινωνικά ζητήματα και έκτακτα περιστατικά.
Παρέχει κατηγορίες όπως “Βόρεια Εύβοια” και “Νότια Εύβοια” για στοχευμένη ενημέρωση, καθώς και ενότητες για τα τελευταία νέα και ρεπορτάζ από την περιοχή.


